2004. július 2-án a megbízólevelet átvevő Európai Parlamenti tagok névsora

Jegyzőkönyv az Európai Parlament tagjai választásának eredményéről


Az Ország 10871 szavazókörébe, a szavazatszámláló bizottságokba a listát állító pártok - élve a VE. 25.§ (1) bekezdése által biztosított jogukkal -, összesen 25336 delegáltat jelentettek be, az alábbi megoszlás szerint:

Fidesz

9329

MSZP

7022

MDF

4006

MIÉP

2058

Munkáspárt

1533

SZDSZ

1139

MNSZ

175

SZDP

74


Az Országos Választási Bizottság
közleménye

Az Országos Választási Bizottság az európai parlamenti választási kampányban induló jelölő szervezetek közötti esélyegyenlőség médiában történő biztosítása érdekében az alábbi 

közleményt

adja ki:

Az Országos Választási Bizottság leszögezi, hogy az Európai Parlament tagjainak választásán az indulás feltételeinek megfelelt és nyilvántartásba vett jelölő szervezetek azonos jogokkal rendelkeznek a kampányban és a közszolgálati médiában való megjelenés terén. Ez következik a választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény 3. § c) pontjában rögzített, az esélyegyenlőségre vonatkozó rendelkezéséből.

Az Országos Választási Bizottság az esélyegyenlőség biztosítása érdekében határozottan állást foglal a jelölő szervezetek bármilyen hátrányos megkülönböztetésével szemben. Az Országos Választási Bizottság felhívja a médiumok vezetőit, hogy a választás tisztaságának biztosítása érdekében őrködjenek a választási műsorok kiegyensúlyozottságán, a választáson induló valamennyi jelölő szervezet egyenlő esélyének biztosításán, a diszkrimináció tilalmán.

Budapest, 2004. június 4.

Dr. Ficzere Lajos
az Országos Választási Bizottság
elnöke


Tájékoztató a külképviseleteken történő szavazás helyéről és idejéről

 

A szavazás ideje az egyes tagállamokban

Tájékoztató a 2004. június 13-i Európai Parlament tagjainak választásával kapcsolatos közbeszerzési eljárások eredményéről

OVB ülés időpontja
Tájékoztató a Magyarországon élő európai uniós polgárok szavazásáról
 
Lakossági tájékoztató
 
Fogyatékkal élők tájékoztatása
 
Választási füzetek, témacsoportos összefoglalók
 
GYIK
 
Fogalmak

Az EU-parlamenti választás videoklippje
 


Választási képeskönyv első választóknak 2004 (kepeskonyv.pdf - 3095 kbyte)