Név: MANNINGER JENŐ

A jelölt indulási helye, mint egyéni jelölt:
 
    
Jelölő Főváros, megye OEVK Státusz Dátum 2. forduló
MDF, Fidesz BUDAPEST FŐVÁROS 03 nyilvántartásba véve 1998. 03. 26. indul

 

A jelölt indulási helye területi listán:
 

    
Jelölő Főváros, megye Lista típusa Státusz Dátum 2. forduló
MDF BUDAPEST FŐVÁROS önálló nyilvántartásba véve 1998. 04. 20. az 1. forduló érvényes

 

A jelölt helye országos listán:
 

    
Jelölő Lista típusa Státusz Dátum
MDF önálló nyilvántartásba véve 1998. 04. 17.


Önéletrajz

 

Manninger Jenő

1955-ben születtem Budapesten. A középiskolában a történelem, a matematika és az építészet egyaránt érdekelt. Végül közlekedéstervező mérnöknek jelentkeztem és 1980-ban végeztem el a Budapesti Műszaki Egyetem Építőmérnöki Karát. Közlekedési és mélyépítési tervezőként, szakértőként dolgoztam állami cégeknél, majd magántervezőként. Angol és francia nyelvből nyelvvizsgát tettem, így vált lehetővé, hogy külföldi munkákba is bekapcsolódjak. Dolgoztam Algériában és Tunéziában. Később az Ybl Miklós Műszaki Főiskolán oktattam. Időközben elvégeztem a Dublin Trinity College angol nyelvű menedzser tanfolyamát.

Politikai pályafutásom 1990-ben kezdődött, amikor a Fővárosi Közgyűlés önkormányzati képviselőjévé választottak. 1994-ben, az újabb választásokon az MDF-FIDESZ-KDNP listán újra megválasztottak, ezt követően az MDF Képviselőcsoportjának vezetője lettem. 1997 óta az MDF településfejlesztési és lakásügyi szakmai kabinetjének vezetője vagyok.

Parlamenti képviselőként, törvényalkotóként is elsősorban környezetvédelmi, településfejlesztési, lakásügyi kérdésekkel szeretnék foglalkozni, annak érdekében, hogy a nagyvárosban bérházakban, társasházakban, lakótelepeken lakók, jobb körülmények között élhessenek. Ide tartozik a közbiztonság javítása is.

Jelölésemet az Óbudai Polgári Társaság is támogatja.

A III. kerületben lakom feleségemmel Évával, aki építésügyi szakértő és két fiammal. Ádám és Máté gimnazisták, a számítástechnika és sport kedvelői.

Budapest, 1998. március 24.

Manninger Jenő

Utolsó frissítés időpontja: 1998. 05. 20. 14:15:38