Parragh Dénes

1959-ben születtem Egerben. 1983-ban Debrecenben a Kossuth Lajos Tudományegyetemen szereztem diplomát mint okleveles biológus. Négy év egyetemi kutatói, oktatói munka után tíz évig az államigazgatásban dolgoztam, mint természetvédelmi, környezetvédelmi szakember. 
1988 óta élek és dolgozom Nyíregyházán. 1992-96 között a Felső-Tisza vidéki Környezetvédelmi Felügyelőség igazgatóhelyettese voltam. 1996-tól a mai napig is saját, környezetvédelemmel foglalkozó cégemet vezetem. 
1990-94-ig városi önkormányzati képviselőként a Fidesz képviselő csoportjának frakció vezetője és a Gazdasági és vagyon bizottság elnöke voltam. 
1998-tól tagja vagyok Nyíregyháza Megyei Jogú Város és Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Közgyűléseinek. A nyíregyházi testületben a Fidesz frakciójának vezetőjeként és a Városüzemeltetési bizottság elnökeként dolgozom. A Megyei Közgyűlésben két évig az EU integrációs és külkapcsolatok bizottságának elnöke voltam, jelenleg a Területfejlesztési és környezetvédelmi bizottság tagja vagyok. Szakértőként közreműködöm az Észak Alföldi Régió Vízgazdálkodási és környezetvédelmi bizottságának munkájában is. 
Tagja vagyok a Megyei Fejlesztési Tanácsnak és az Északkelet-Magyarországi Regionális Fejlesztési Rt. igazgatóságának. 
1990-től vagyok a Fidesz Magyar Polgári Pártnak tagja, jelenleg a nyíregyházi városi szervezet elnöke. 
Nős vagyok, feleségem Zsuzsa középiskolai tanárnő. Két gyermekem van, Péter és Gergő általános iskolások.

Parragh Dénes