Dr. Nagy Gábor Tamás

1960. október 8-án születtem Budapesten. Édesanyám, Kurcz Edit, vegyészmérnök, édesapám, dr. Nagy Vitold, közgazdász, mindketten nyugdíjasok. Egy testvérem van,
Vitold bátyám, aki az Erkel Színházban színpadi technikus.
1979-ben érettségiztem a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumban. 1980 és 85 között az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán, ezzel párhuzamosan 1981 és 86 között a Bölcsészettudományi Kar Szociológia Szakán tanultam. A jogi és szociológusi diploma megszerzése után jogszociológiával kezdtem foglalkozni. Sikerrel pályáztam meg a Magyar Tudományos Akadémia ösztöndíját, kutatóhelyem a Jogi Kar akkoriban alakuló Jogszociológia Tanszéke lett, ahol azóta is egyetemi adjunktusként tanítok. 
1988 és 89 között sorkatonai szolgálatomat töltöttem.
Közéleti érdeklődésem már az egyetemen elkezdődött , de politikai szervezetnek nem voltam tagja egészen 1989 szeptemberéig, amikor csatlakoztam a Fideszhez. Az első szabad választásokon a Fidesz jelöltjeként indultam. 1990-ben nyarán három hónapot töltöttem az Egyesült Államokban, ahol ösztöndíjasként a Kongresszus működését tanulmányoztam. Az őszi helyhatósági választásokon bekerültem az akkor alakuló Fővárosi Közgyűlésbe, ahol a Fidesz frakcióvezető-helyetteseként és a Emberi Jogi, Kisebbségi és Vallásügyi Bizottság elnökeként dolgoztam. Képviselői lemondásokat követően 1993 decemberében a Fidesz országos listájáról kerültem be a Parlamentbe.
1994 és 1998 között az I. kerületi önkormányzat alpolgármestere voltam. 1998-ban a budapesti 1. számú választókerület országgyűlési képviselőjévé választottak. A törvényhozásban a Külügyi Bizottságban dolgozom, és tagja vagyok a strasbourgi Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének. 1998 októberében a Budavári Önkormányzat polgármesterévé választottak.

Dr. Nagy Gábor Tamás