36/1998. (VIII. 18.) BM rendelet

a helyi önkormányzati képviselők
és polgármesterek választása
költségeinek normatíváiról, tételeiről,
elszámolási és belső ellenőrzési rendjéről

A választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény (a továbbiakban: Ve.) 153. §-a (1) bekezdésének g) pontjában kapott felhatalmazás alapján a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választása költségeinek normatíváiról, tételeiről, elszámolási és belső ellenőrzési rendjéről a következőket rendelem el:

Általános rendelkezések

1. § (1) Az Országos Választási Iroda (a továbbiakban: OVI), a területi választási iroda (a továbbiakban: TVI) és a helyi választási iroda (a továbbiakban: HVI) vezetője

a) felelős a választás pénzügyi tervezéséért, lebonyolításáért és elszámolásáért;

b) gondoskodik a választás céljára szolgáló pénzeszközöknek a Központi Adatfeldolgozó, Nyilvántartó és Választási Hivatal (a továbbiakban: KÖNYV Hivatal), illetve az illetékes önkormányzat számvitelén belüli elkülönített kezeléséről;

c) gyakorolja a választás pénzeszközei feletti kötelezettségvállalási és utalványozási jogot.

(2) Az e rendeletben meghatározott feladatokra biztosított pénzeszközöket az (1) bekezdés b) pontjának hatálya alá nem tartozó szervezeteknek is számvitelileg elkülönítetten kell kezelniük.

2. § (1) A választások helyi és területi feladatai előkészítésének és lebonyolításának pénzügyi fedezetéül az 1. számú mellékletben felsorolt tételek, normatívák alapján megállapított költségvetési fedezet szolgál.

(2) A pénzügyi fedezet számításánál a választópolgárok számát a központi személyadat- és lakcímnyilvántartásnak a választás évének január 1-jei lakosságszáma alapján kell figyelembe venni.

A pénzügyi fedezet biztosítása

3. § (1) Az OVI vezetője az 1. számú mellékletben meghatározott normatív összegek alapulvételével a választásokhoz előleget folyósít:

a) a TVI vezetője részére a területi választási bizottság (a továbbiakban: TVB) és a TVI működési kiadásaira, valamint a TVI vezetőjén keresztül a HVI-k részére a települést megillető normatív összegek erejéig, továbbá az országgyűlési egyéni választókerületi választási irodák (a továbbiakban: OEVI), valamint a helyi választási bizottságok költségeinek fedezetére;

b) a Területi Államháztartási és Közigazgatási Információs Szolgálat (a továbbiakban: TÁKISZ) működési kiadásaira.

(2) Az OVI vezetője

a) az (1) bekezdés a) pontjában meghatározott előleget a fővárosi, megyei közgyűlés hivatalának bankszámlájára,

b) az (1) bekezdés b) pontjában meghatározott előleget a megyei TÁKISZ-ok Magyar Államkincstárnál vezetett előirányzat-felhasználási keretszámláira, illetve a fővárosi TÁKISZ bankszámlájára

utalja át a szavazás napját megelőző 25. napig.

(3) A működési kiadások körébe tartozó nem normatív tételek, valamint a felhalmozási kiadások pénzügyi fedezetének biztosításáról az OVI vezetője külön intézkedésben rendelkezik.

4. § A TVI vezetője a szavazás napját megelőző 20. napig átutalja a 3. § (1) bekezdésének a) pontja alapján megállapított előleget az illetékes települési önkormányzatok polgármesteri hivatalai, körjegyzőség esetén a körjegyzőség bankszámlájára.

A pénzeszközök felhasználási módja

5. § (1) A központi feladatok végrehajtására biztosított források felhasználásáról - így a jóváhagyott kiadási terv előirányzatain belül az egyes feladatpontok közötti átcsoportosításról, a kiadási terv tartalékának jogcím szerinti felhasználásáról - az OVI vezetője intézkedik.

(2) A választás helyi és területi pénzeszközeinek felhasználása a következők szerint történik:

a) a személyi juttatások, a munkaadókat terhelő járulékok és a dologi kiadások címen biztosított összegek jogcímei között a választási iroda vezetője a feladatellátás érdekében szabadon átcsoportosíthat;

b) a szavazatszámláló bizottsági jegyzőkönyvvezetők és a HVI tagok díja között a HVI vezetője a feladat ismeretében szabadon átcsoportosíthat;

c) többletköltséget - az OVI vezetője által elrendelt többletfeladatokat kivéve - csak a szavazatszámláló bizottságba bevont póttagokkal kapcsolatosan, valamint a Ve. 21. §-ának (4) bekezdése szerinti kiadások mértékéig, valamint a választópolgárok számának jelentős növekedése esetén lehet igényelni a feladattípusú elszámolással egyidőben;

d) feladatelmaradás, valamint a szavazókörök számának csökkenése esetén az adott feladatra, szavazókörre biztosított valamennyi normatívát vissza kell utalni;

e) az a) pontban szereplő kiadások vonatkozásában az átcsoportosítási jog a TÁKISZ-igazgatót is megilleti.

Az elszámolás módja

6. § (1) A költségvetési szerv a pénzeszközök felhasználásáról feladatonként számol el, a tényleges kiadásokról analitikus nyilvántartást vezet, főkönyvi kivonatot készít.

(2) A feladat típusú elszámolást a 2., 3., 4. és 5. számú melléklet szerint kell elkészíteni. A választás tényadatai alapján kell megállapítani, hogy a költségvetési szervet milyen összegű pénzügyi fedezet illeti meg.

(3) A költségvetési szerv által kiállított, úgynevezett tanúsítványok számviteli feldolgozását elősegítő összesítést és annak az OVI-hoz történő továbbítását a TÁKISZ végzi az OVI vezetőjének külön intézkedése szerint.

(4) A pénzügyi elszámolást az OVI vezetője által kiadott intézkedésben meghatározottak szerint kell elkészíteni. A pénzügyi elszámolás alapján a költségvetési szervet megillető pénzügyi fedezet felhasználásáról szöveges beszámolót kell készíteni, mely alapját képezi a fejezeti kezelésű előirányzatok teljesüléséről az éves zárszámadás keretében elkészített beszámolónak.

A feladat típusú elszámolás lebonyolítása

7. § (1) A HVI vezetője a feladat típusú elszámolást a pénzügyi elszámolást segítő program által előállított, a 2. számú melléklet szerinti adattartalmú munkalapon teljesíti a TVI vezetője részére.

(2) A TÁKISZ a rendelkezésére bocsátott támogatásról elszámolást készít a TVI és az OVI vezetőjének a 3. számú melléklet szerint.

(3) A TVI vezetője

a) a 3. számú melléklet szerinti adattartalmú munkalapon készít elszámolást a TVI részére biztosított pénzügyi fedezetről, az OVI vezetője részére,

b) a 4. számú melléklet szerinti adattartalmú összesítő elszámolást készít a választás lebonyolítására a 3. § szerint biztosított pénzeszközökről,

c) dönt az 5. § (2) bekezdésének b) pontja alapján igényelt többletköltség, valamint c) pontja alapján képződött visszatérítés érvényesítése kérdésében és összegében.

(4) A TVI vezetője a (3) bekezdés a) és b) pontja szerinti elszámolást a pénzügyi elszámolást segítő program igénybevételével teljesíti az OVI vezetője részére.

(5) Az OVI vezetője a pénzügyi elszámolást az 5. számú melléklet szerinti adattartalommal teljesíti.

A feladat típusú elszámolás határideje

8. § (1) A HVI vezetője a 7. § (1) bekezdése szerinti, a TÁKISZ igazgatója a 7. § (2) bekezdése szerinti elszámolást a szavazás napját követő 10 napon belül, a TVI vezetője a 7. § (3) bekezdése szerinti elszámolást a szavazás napját követő 30 napon belül készíti el.

(2) Az OVI vezetője a kiadási terv végrehajtásáról a szavazás napját követő 60 napon belül a 7. § (5) bekezdése szerinti beszámolót terjeszt fel a Belügyminisztérium közgazdasági helyettes államtitkárához.

(3) A (2) bekezdésben foglalt határidőig el nem számolt központi beszerzésekkel az OVI vezetője a költségvetés alapján gazdálkodó szervek beszámolási és könyvvezetési kötelezettségeiről szóló kormányrendelet szerinti határidőben és módon számol el.

Vegyes rendelkezések

9. § (1) Az OVI vezetője a TVI, a TVI vezetője az OEVI és a HVI pénzügyi ellenőrzését végzi.

(2) Az e rendeletben meghatározott feladatokat az OVI vezetője a KÖNYV Hivatal útján látja el.

(3) A mellékletekben nem szereplő központi feladatokhoz kapcsolódó megrendeléseket és pénzügyi elszámolásokat az OVI vezetője végzi.

(4) A TVI vezetője a választások pénzügyi kiadásainak elszámolására és ellenőrzésére a választási iroda tagjának ad megbízást.

Időközi választás

10. § (1) Az időközi választáson e rendelet 1-2. §-át, 5. §-át, 6. §-ának (1)-(2) bekezdését, 7. §-ának (1)-(2) bekezdését, továbbá (3) bekezdésének c) pontját, valamint 9. §-át kell megfelelően alkalmazni, a jelen §-ban foglalt eltérésekkel.

(2) Az OVI kizárólag a dologi kiadásokra és csak akkor folyósít előleget az időközi választás lebonyolításához, ha azt HVI a választójoggal nem rendelkező nagykorú polgárok nyilvántartásából történő adatigényléssel egyidejűleg - a normatíva kiszámításához szükséges adatok közlésével - kéri. Az OVI vezetője a HVI-t megillető előleget közvetlenül az illetékes települési önkormányzat polgármesteri hivatala, körjegyzőség esetén a körjegyzőség bankszámlájára utalja.

(3) A HVI vezetőjének és tagjainak díjazására biztosított normatívát az időközi választással érintett választókerület választópolgárai számának alapulvételével kell megállapítani. A személyi juttatások normatíváinak folyósítására csak utólag, a (4) bekezdés szerinti elszámolás jóváhagyását és felterjesztését követően kerül sor.

(4) A 7. § (1) bekezdése szerinti elszámolást a szavazást követően 8 napon belül kell elkészíteni, és felterjeszteni a TVI vezetője részére. A TVI vezetője felelős a HVI elszámolása helyességének ellenőrzéséért. A TVI vezetője az általa jóváhagyott elszámolást legkésőbb a szavazás napját követő 30. napig terjeszti fel az OVI vezetőjéhez. Az elszámolás során nem kell a pénzügyi elszámolást segítő programot használni.

(5) Az időközi választás során a 2. számú melléklet szerinti munkalap 1.2. pontjának "hozzá kapcsolódó települések száma" és "kapcsolódó települések megnevezése" rovatait, valamint az 1.3-1.4. pontok rovatait nem kell kitölteni.

(6) A TVI pénzügyi ellenőrzést végző tagjának díjazására szolgáló összeget a TVI vezetője a HVI elszámolásának felterjesztésekor igényelheti.

(7) A főpolgármester, illetőleg a fővárosi, megyei közgyűlés időközi választása esetén a HVI-re, illetve HVB-re megállapított rendelkezéseket kell megfelelően alkalmazni a TVI-re, illetve a TVB-re.

11. § (1) Ez a rendelet a kihirdetése napján lép hatályba.

(2) E rendelet hatálybalépésével egyidejűleg hatályát veszti az 1997. november 16. napjára kitűzött országos népszavazás és az 1998. évi országgyűlési képviselőválasztások költségeinek normatíváiról, tételeiről és elszámolási rendjéről szóló 54/1997. (X. 10.) BM rendelet, valamint a módosításról szóló 64/1997. (XI. 12.) BM rendelet.

1. számú melléklet a 36/1998. (VIII. 18.) BM rendelethez

Helyi önkormányzati választások

Tételek és normatívák (forintban)

0

1

HELYI, TELEPÜLÉSI KIADÁSOK

1.

1

Dologi kiadások

1.01.

1

Hirdetmény és tájékoztató nyomtatvány költsége szavazókörönként

1 100

1.02.

1

Kiadások a szavazás napján

1.02.01.

1

szavazókörökben

2 000

1.02.02.

1

helyi választási irodákban

3 000

1.02.06.

1

körjegyzőségi HVI részére kapcsolódó településenként pótelőirányzat

1 000

1.03.01.

1

Választói nyilvántartások, ajánlószelvények és értesítők elkészítése (megszemélyesítése) választópolgáronként (ha a TÁKISZ vagy a KÖNYV végzi, a normatívákat ott kell tervezni)



20

1.04.

1

Értesítők, ajánlószelvények kiküldése, a jegyzők egymás közötti értesítése az adatváltozásról választópolgáronként


20

1.05.02.

1

Szavazással összefüggő egyéb dologi kiadások (HVI feladatok dologi kiadásai, helyi választási információs szolgálatok működtetése, helyiségbérlet, közüzemi díj, telefonszámla, szavazófülke stb.)



10 000

2.

1

Személyi juttatások

2.01.

1

A szavazatszámláló bizottságok (SZSZB) választott tagjainak díja

2.01.03.

1

Több szavazókörös település esetén SZSZB 3 választott tagjának 4000 Ft/fő díja

12 000

2.01.06.

1

Egy szavazókörös település esetén a HVB 5 tagjának 6000 Ft/fő díja, akik egyben ellátják az SZSZB feladatait is


30 000

2.02.

1

Szavazatszámláló bizottság mellett működő jegyzőkönyvvezető díja

2 150

2.03.

1

A helyi választási iroda tagjainak 2150 Ft/fő díja az alábbi tagokkal számolva (körjegyzőség esetén a körjegyzőséghez tartozó települések összlakosságszáma alapján)

2 150

2.03.01.

1

- 1 000 lakosig 3 tag

6 450

2.03.02.

1.

1 001 - 5 000 lakosig 4 tag

8 600

2.03.03.

1.

5 001 - 10 000 lakosig 5 tag

10 750

2.03.04.

1.

10 001 - 20 000 lakosig 9 tag

19 350

2.03.05.

1.

20 001 - 50 000 lakosig 13 tag

27 950

2.03.06.

1.

50 001 - 100 000 lakosig 15 tag

32 250

2.03.07.

1.

100 001 lakostól 20 tag

43 000

2.04.

1

HVB választott 3 tagjának 6000 Ft/fő díja

18 000

3.01.01.

1

Munkaadót jogszabály szerint terhelő járulék

0

2

OEVK KIADÁSOK

1.

2

Dologi kiadások

1.02.

2

Kiadások a szavazás napján

1.02.04.

2

OEVK székhely településeken a választási irodák részére

15 000

1.21.

2

Szavazással összefüggő egyéb dologi kiadások OEVK székhely településeken

1.21.03.

2

OEVI-k szavazással összefüggő dologi kiadásaira átadott pénzeszköz (OEVI feladatok dologi kiadásai, OEVK-hoz tartozó települések adatainak - jegyzőkönyvek stb. - feldolgozása, telefonszámla, irodaszer, sokszorosítás, kiszállás stb.)



50 000

0

3

TERÜLETI KIADÁSOK

1.

3

Dologi kiadások

1.02.

3

Kiadások a szavazás napján

1.02.05.

3

TVB és TVI szavazás napi kiadásai megyénként

40 000

1.31.

3

A választás lebonyolításának területi (főjegyző) szinten jelentkező dologi kiadásaira átlagosan átadott pénzeszköz (pl. oktatás, irodaszer, szállítás, kiszállás stb.)


500 000

2.34.

3

Területi választási bizottságok 3 választott tagjának 5500 Ft/fő díja

16 500

3.01.03.

3

Munkaadót jogszabály szerint terhelő járulék

0

4

TÁKISZ KIADÁSOK

1.

4

Dologi kiadások

1.03.01.

4

Választói nyilvántartások, ajánlószelvények és értesítők elkészítése (megszemélyesítése) választópolgáronként, ha a feladatot a TÁKISZ végzi


20

1.41.

4

TÁKISZ feladatok (jelöltajánlás, ellenőrzése, adatfeldolgozás stb.) dologi kiadásainak biztosítása OEVK-k számának arányában

1.41.01.

4

4-6 OEVK

398 000

1.41.02.

4

7-10 OEVK

525 000

1.41.03.

4

10 OEVK fölött

655 000

0

5

KÖZPONTI KIADÁSOK

1.

5

Dologi kiadások

1.03.01.

5

Választói nyilvántartások, ajánlószelvények és értesítők elkészítése (megszemélyesítése) választópolgáronként, ha a feladatot a KÖNYV végzi


20

2.

5

Személyi juttatások

2.01.

5

szavazatszámláló bizottságok

2.01.05.

5

szavazatszámláló bizottsági póttagok díja több szavazókörös településeken, szavazókörönként 4000 Ft/fő


4 000

3.01.05.

Munkaadót jogszabály szerint terhelő járulék

1/A. számú melléklet a 36/1998. (VIII. 18.) BM rendelethez

Az időközi választások pénzügyi normatívái (forintban)

101

Hirdetmény és tájékoztató nyomtatványok költsége szavazókörönként

1 100

Kiadások a szavazás napján

10201

szavazókörökben

2 000

10202

helyi választási irodákban

3 000

10301

Választói nyilvántartások, értesítők elkészítése (megszemélyesítése) választópolgáronként

30

104

Értesítők, ajánlószelvények kézbesítése, névjegyzék továbbvezetése választópolgáronként

30

10502

Szavazással összefüggő egyéb dologi kiadások (HVI feladatok dologi kiadásai, helyiségbérlet, közüzemi díj, telefonszámla, szavazófülke stb.)


10 000

106

Szavazólapok, borítékok

10

Személyi juttatások

20103

Több szavazókörös település esetén szavazókörönként SZSZB 3 választott tagjának 4000 Ft/fő díja


12 000

20105

Szavazatszámláló bizottsági póttagok díja több szavazókörös településeken, szavazókörönként 4000 Ft/fő*

20106

Egy szavazókörös település esetén HVB 5 tagjának 6000 Ft/fő díja, akik egyben ellátják az SZSZB feladatait is


30 000

202

A szavazatszámláló bizottság mellett működő jegyzőkönyvvezető díja

4 000

203

A helyi választási iroda tagjainak 4000 Ft/fő díja az alábbi tagokkal elszámolva

20301

- 1 000

választópolgár 3 tag

12 000

20302

1 001- 5 000

választópolgár 4 tag

16 000

20303

5 001-10 000

választópolgár 5 tag

20 000

20304

10 001-20 000

választópolgár 9 tag

36 000

20305

20 001-50 000

választópolgár 13 tag

52 000

20306

50 001-100 000

választópolgár 15 tag

60 000

20307

100 000 felett választópolgár 20 tag

80 000

204

HVB választott 3 tagjának 6000 Ft/fő díja

18 000

231

HVI vezetője munkájának elismerése

23101

- 1 000

választópolgár

15 000

23102

1 001- 5 000

választópolgár

17 000

23103

5 001-10 000

választópolgár

20 000

23104

10 001-20 000

választópolgár

30 000

23105

20 001-50 000

választópolgár

40 000

23106

50 001-100 000

választópolgár

50 000

23107

100 000 felett választópolgár

60 000

23603

A TVI pénzügyi ellenőrzési feladattal megbízott tagjának díja, időközi választásonként 5000 Ft, de negyedévenként legfeljebb 30 000 Ft

30101

Munkaadói jogszabály szerint terhelő járulék

* Póttagok díja: A bizottság munkájában, a szavazás napján, delegált tagok hiányában részt vevő, választott tagok díja. Ha a póttag a szavazás napján a bizottsági munkában nem vesz részt, részére a díj nem fizethető. Ugyanazon időpontban megtartott több választás (népszavazás) esetén a normatívákat csak egyszer lehet figyelembe venni.

2. számú melléklet a 36/1998. (VIII. 18.) BM rendelethez

Helyi önkormányzati választások

Tételek és normatívák (forintban)

Feladat típusú elszámolás munkalapjának adattartalma
HVI

Főváros, megye:

TÁJÉKOZTATÓ ADATOK

Település megnevezése:

Körjegyzőség esetén székhely település megnevezése:

hozzá kapcsolódó települések száma:

kapcsolódó települések megnevezése: .........................................................................................................

.......................................................................................................................................................................

.......................................................................................................................................................................

OEVK székhely település megnevezése:

OEVK-k száma:

Település lakosságszáma:

Körjegyzőség esetén a hozzá tartozó települések összlakosságszáma:

Választópolgárok száma [a 2. § (2) bekezdés szerint]:

Szavazókörök száma:

előlegszámításnál figyelembe vett:

tényleges:

Szavazatszámláló bizottságba bevont póttagok száma:

ELSZÁMOLÁS ADATAI

Leutalt előleg összege (Ft-ban) [3. § (1) bekezdés a) pontja szerint]:

A települést, körjegyzőséget megillető pénzügyi fedezet összege (Ft-ban):

Ebből: személyi juttatások:

munkaadókat terhelő járulékok:

dologi kiadások:

A többletköltség/feladatelmaradás érvényesítése miatti összeg (+/-)
[5. § (2) bekezdés b)-c) pontjai és Ve. 21. § (4) bekezdése alapján]:

Ebből: személyi juttatások:

munkaadókat terhelő járulékok:

dologi kiadások:

átlagbér:

Az elszámolás után a települést megillető összeg:

Ebből: személyi juttatások (tényleges felhasználás szerint):

munkaadókat terhelő járulékok (tényleges felhasználás szerint):

dologi kiadások (tényleges felhasználás szerint):

átlagbér:

A területi választási irodát megillető összeg:

Ebből: személyi juttatások:

munkaadókat terhelő járulékok:

dologi kiadások:

átlagbér:

Dátum: ...............................................................

P. H.

.....................................................

aláírás

Készült:

2 példányban

Kapja:

1 példányt a helyi választási iroda vezetője

1 példányt a területi választási iroda vezetője

3. számú melléklet a 36/1998. (VIII. 18.) BM rendelethez

Helyi önkormányzati választások

Tételek és normatívák (forintban)

Feladat típusú elszámolás munkalapjának adattartalma
TVI és TÁKISZ

Főváros, megye:

TÁJÉKOZTATÓ ADATOK

Település megnevezése:

Körjegyzőség esetén székhely település megnevezése:

hozzá kapcsolódó települések száma:

kapcsolódó települések megnevezése:

OEVK székhely település jelölése:

OEVK-k száma:

Település lakosságszáma:

Körjegyzőség lakosságszáma:

Választópolgárok száma [a 2. § (2) bekezdés szerint]:

Szavazókörök száma:

előlegszámításnál figyelembe vett:

tényleges:

Szavazatszámláló bizottságba bevont póttagok száma:

ELSZÁMOLÁS ADATAI

Leutalt előleg összege (Ft-ban) [3. § (1) bekezdés szerint]:

A szervezetet megillető pénzügyi fedezet összege (Ft-ban):

Ebből: személyi juttatások (tényleges felhasználás szerint):

munkaadókat terhelő járulékok (tényleges felhasználás szerint):

dologi kiadások (tényleges felhasználás szerint):

A többletköltség/feladatelmaradás érvényesítése miatti összeg (+/-)
[5. § (2) bekezdés b)-c) pontjai és Ve. 21. § (4) bekezdése alapján]:

Ebből: személyi juttatások (tényleges felhasználás szerint):

munkaadókat terhelő járulékok (tényleges felhasználás szerint):

dologi kiadások (tényleges felhasználás szerint):

Az elszámolás után a szervezetet megillető összeg:

Ebből: személyi juttatások (tényleges felhasználás szerint):

munkaadókat terhelő járulékok (tényleges felhasználás szerint):

dologi kiadások (tényleges felhasználás szerint):

Az Országos Választási Irodát megillető összeg:

Ebből: személyi juttatások (tényleges felhasználás szerint):

munkaadókat terhelő járulékok (tényleges felhasználás szerint):

dologi kiadások (tényleges felhasználás szerint):

Dátum: ...............................................................

P. H.

.....................................................

aláírás

Készült:

2 példányban (ha a TÁKISZ készíti, 3 példányban)

Kapja:

1 példányt a TVI vezetője

1 példányt az OVI vezetője

ha a TÁKISZ készíti, 1 példányt a TÁKISZ vezetője

4. számú melléklet a 36/1998. (VIII. 18.) BM rendelethez

Helyi önkormányzati választások

Tételek és normatívák (forintban)

Feladat típusú elszámolás munkalapjának adattartalma
Megyei összesítő

Főváros, megye:

TÁJÉKOZTATÓ ADATOK

Település megnevezése:

Megyei:

települések száma:

kapcsolódó települések megnevezése:

OEVK székhely település jelölése:

OEVK-k száma:

Település lakosságszáma:

Körjegyzőség lakosságszáma:

Választópolgárok száma [a 2. § (2) bekezdés szerint]:

Szavazókörök száma:

előlegszámításnál figyelembe vett:

tényleges:

Szavazatszámláló bizottságba bevont póttagok száma:

ELSZÁMOLÁS ADATAI

Leutalt előleg összege (Ft-ban) [3. § (1) bekezdés szerint]:

A megyét megillető pénzügyi fedezet összege (Ft-ban):

Ebből: személyi juttatások (tényleges felhasználás szerint):

munkaadókat terhelő járulékok (tényleges felhasználás szerint):

dologi kiadások (tényleges felhasználás szerint):

A többletköltség/feladatelmaradás érvényesítése miatti összeg (+/-)
[5. § (2) bekezdés b)-c) pontjai és Ve. 21. § (4) bekezdése alapján]:

Ebből: személyi juttatások (tényleges felhasználás szerint):

munkaadókat terhelő járulékok (tényleges felhasználás szerint):

dologi kiadások (tényleges felhasználás szerint):

átlagbér:

Az elszámolás után a TVI-t megillető összeg:

Ebből: személyi juttatások (tényleges felhasználás szerint):

munkaadókat terhelő járulékok (tényleges felhasználás szerint):

dologi kiadások (tényleges felhasználás szerint):

átlagbér:

Az Országos Választási Irodát megillető összeg:

Ebből: személyi juttatások (tényleges felhasználás szerint):

munkaadókat terhelő járulékok (tényleges felhasználás szerint):

dologi kiadások (tényleges felhasználás szerint):

átlagbér:

Dátum: ...............................................................

P. H.

.....................................................

aláírás

Készült:

2 példányban

Kapja:

1 példányt a területi választási iroda vezetője

1 példányt az Országos Választási Iroda vezetője

5. számú melléklet a 36/1998. (VIII. 18.) BM rendelethez

Helyi önkormányzati választások

Tételek és normatívák (forintban)

Feladat típusú elszámolás munkalapjának adattartalma
Országos összesítő

Országos összesen:

TÁJÉKOZTATÓ ADATOK

Település megnevezése:

Országos összesen:

települések száma:

kapcsolódó települések megnevezése:

OEVK székhely település jelölése:

OEVK-k száma:

Települések lakosságszáma:

Körjegyzőség lakosságszáma:

Választópolgárok száma [a 2. § (2) bekezdés szerint]:

Szavazókörök száma:

előlegszámításnál figyelembe vett:

tényleges:

Szavazatszámláló bizottságba bevont póttagok száma:

ELSZÁMOLÁS ADATAI

Leutalt előleg összege (Ft-ban) [3. § (1) bekezdés szerint]:

Az elszámolások szerinti pénzügyi fedezet összege (Ft-ban):

Ebből: személyi juttatások (tényleges felhasználás szerint):

munkaadókat terhelő járulékok (tényleges felhasználás szerint):

dologi kiadások (tényleges felhasználás szerint):

A többletköltség/feladatelmaradás érvényesítése miatti összeg (+/-)
[5. § (2) bekezdés b)-c) pontjai és Ve. 21. § (4) bekezdése alapján]:

Ebből: személyi juttatások (tényleges felhasználás szerint):

munkaadókat terhelő járulékok (tényleges felhasználás szerint):

dologi kiadások (tényleges felhasználás szerint):

átlagbér:

Az elszámolás után az TVI-ket megillető összeg:

Ebből: személyi juttatások (tényleges felhasználás szerint):

munkaadókat terhelő járulékok (tényleges felhasználás szerint):

dologi kiadások (tényleges felhasználás szerint):

átlagbér:

Az elszámolás után az Országos Választási Irodát megillető összeg:

Ebből: személyi juttatások (tényleges felhasználás szerint):

munkaadókat terhelő járulékok (tényleges felhasználás szerint):

dologi kiadások (tényleges felhasználás szerint):

átlagbér:

KÖZPONTI KIADÁSOK

Helyi működési - nem normatív - feladatok támogatása:

Helyi felhalmozási feladatok támogatása:

Központi működési feladatok:

Központi felhalmozási feladatok:

Dátum: ...............................................................

P. H.

.....................................................

aláírás

Készült:

2 példányban

Kapja:

1 példányt az Országos Választási Iroda vezetője

1 példányt a BM közgazdasági helyettes államtitkár