16/2001. (VIII. 8.) BM rendelet

a 2002. évi országgyűlési képviselői választási költségek normatíváiról, tételeiről, elszámolási és belső ellenőrzési rendjéről

A választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény (a továbbiakban: Ve.) 153. §-a (1) bekezdésének g) pontjában kapott felhatalmazás alapján a választási költségek normatíváiról, tételeiről, elszámolási és belső ellenőrzési rendjéről - figyelembe véve a Magyar Köztársaság 2001. és 2002. évi költségvetéséről szóló 2000. évi CXXXIII. törvényben foglaltakat - a következőket rendelem el:

Általános rendelkezések

1. § (1) Az Országos Választási Iroda (a továbbiakban: OVI) a Belügyminisztérium Központi Adatfeldolgozó, Nyilvántartó és Választási Hivatal (a továbbiakban: BMKH) útján, a területi választási iroda (a továbbiakban: TVI) és a helyi választási iroda (a továbbiakban: HVI) vezetője

a) felelős a választás pénzügyi tervezéséért, lebonyolításáért és elszámolásáért;

b) gondoskodik a választás céljára szolgáló pénzeszközöknek a BMKH, illetve az illetékes helyi önkormányzat, körjegyzőség számvitelén belüli elkülönített kezeléséről;

c) gyakorolja a választás pénzeszközei feletti kötelezettségvállalási és utalványozási jogot, valamint felhatalmazást ad az ellenjegyzési jog gyakorlására.

(2) A HVI-k, az országgyűlési egyéni választókerületi választási irodák (a továbbiakban: OEVI) vezetőinek személyi juttatásaira vonatkozóan az (1) bekezdés a) és c) pontjában meghatározottakat a TVI vezetője látja el.

(3) A TVI vezetők, a közigazgatási hivatal vezetők és az OVI tagok személyi juttatásai vonatkozásában az (1) bekezdésben meghatározott feladatokat a BMKH vezetője látja el.

(4) A választás céljára biztosított pénzeszközöket az (1) bekezdés b) pontjának hatálya alá nem tartozó szervezeteknek is számvitelileg elkülönítetten kell kezelniük.

2. § (1) A választások helyi és területi feladatai előkészítésének és lebonyolításának pénzügyi fedezetéül az e rendelet 1. és 2. számú mellékletében felsorolt tételek, normatívák alapján megállapított költségvetési fedezet szolgál.

(2) A pénzügyi fedezet számításánál az adatokat a központi személyiadat- és lakcímnyilvántartásból a választás évének január 1-jei állapota alapján kell figyelembe venni.

A pénzügyi fedezet biztosítása

3. § (1) A BMKH vezetője a hivatal részére megállapított előirányzaton belül az e rendelet 1. és 2. számú mellékletében meghatározott normatívák figyelembevételével pénzügyi tervet készít, melyet tájékoztatás céljából megküld az OVI vezetőjének.

(2) A BMKH vezetője a rendelet 1. és 2. számú mellékletében meghatározott normatívák alapján a választásokhoz előleget folyósít

a) a TVI vezetője részére a területi választási bizottság (a továbbiakban: TVB) és a TVI működési kiadásaira, valamint a TVI-k vezetőin keresztül a HVI-k részére a települést megillető normatív összegek erejéig, továbbá az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottságok (a továbbiakban: OEVB) és az OEVI-k költségeinek fedezetére, amely nem tartalmazza a TVI-k vezetőinek díjazását;

b) a közigazgatási hivatalok működési kiadásaira, amely nem tartalmazza a közigazgatási hivatalok vezetőinek díjazását.

(3) A támogatást működési célú pénzeszköz átadásként kell kezelni.

(4) A BMKH vezetője a szavazás napját megelőző 20. munkanapig átutalja

a) a (2) bekezdés a) pontjában meghatározott támogatást a fővárosi, megyei közgyűlés hivatalának bankszámlájára;

b) a (2) bekezdés b) pontjában meghatározott támogatást a közigazgatási hivatalok Magyar Államkincstárnál vezetett előirányzat-felhasználási keretszámláira.

(5) A BMKH vezetője az OVI vezetőjének engedélyezését követő 3 munkanapon belül a TVI-k és a közigazgatási hivatalok rendelkezésére bocsátja a TVI-k és közigazgatási hivatalok vezetői díjazásának fedezetét.

4. § A TVI vezetője a szavazás napját megelőző 15. munkanapig átutalja a 3. § (2) bekezdésének a) pontja alapján megállapított támogatást az illetékes települési önkormányzatok polgármesteri hivatalai, valamint körjegyzőség esetén a körjegyzőség bankszámlájára.

A pénzeszközök felhasználási módja

5. § (1) A BMKH vezetője, az OVI vezetőjének intézkedése alapján gondoskodik a központi feladatok végrehajtására biztosított források felhasználásáról a jóváhagyott kiadási terv előirányzatain belül.

(2) A választás helyi és területi pénzeszközeinek felhasználása a következők szerint történik:

a) a feladat végrehajtásához biztosított pénzeszközöket (személyi juttatások, a munkaadókat terhelő járulékok és a dologi kiadások) az államháztartás működési rendjéről szóló 217/1998. (XII. 30.) Korm. rendeletben meghatározottak figyelembevételével kell felhasználni, azonban személyi kiadásra legalább a rendelet 1., illetve 2. számú mellékletében megállapított normatívákat kell biztosítani;

b) többletköltséget csak a szavazókörök számának vagy a szavazatszámláló bizottságba bevont póttagok számának növekedése, valamint a Ve. 21. §-ának (4) bekezdése szerinti kiadások mértékéig lehet igényelni;

c) feladat-elmaradás (a szavazókörök számának csökkenése, országgyűlési választás második fordulójának elmaradása) esetén az erre a feladatra biztosított, a normatívák szerint számolt támogatást, illetve annak maradványát vissza kell utalni.

(3) A TVI vezetője a feladat típusú elszámolás elfogadásával egy időben dönt, és intézkedik a HVI-k és az OEVI-k vezetői részére a díjazások kifizetéséről.

(4) A TVI vezetők, a közigazgatási hivatal vezetői, valamint az OVI tagok díjának kifizetéséről az OVI vezetője dönt.

Az elszámolás módja

6. § (1) A költségvetési szerv a pénzeszközök felhasználásáról feladatonként (választásonként) számol el, és a tényleges pénzforgalomról (bevétel, kiadás) főkönyvében a választási feladatokkal kapcsolatos szakfeladaton nyilvántartást vezet.

(2) A feladat típusú elszámolást a rendelet 1. számú mellékletének 1. és 2. számú függeléke szerint kell elkészíteni. A költségvetési szervet megillető pénzügyi fedezet összegét a választás tényadatai alapján kell megállapítani.

(3) A BMKH az éves költségvetésében biztosított előirányzatról a költségvetés alapján gazdálkodó szervek beszámolási és könyvvezetési kötelezettségeiről szóló 249/2000. (XII. 24.) Korm. rendelet szerinti határidőben és módon számol el a választásokkal kapcsolatos (technikai) szakfeladaton.

A feladat típusú elszámolás lebonyolítása

7. § (1) A HVI vezetője a feladat típusú elszámolást, a pénzügyi elszámolást segítő program által előállított és a rendelet 1. számú mellékletének 1. számú függeléke szerinti adattartalmú munkalapon teljesíti a TVI vezetője részére.

(2) A közigazgatási hivatal vezetője elszámolást készít - a rendelet 1. számú mellékletének 2. számú függeléke szerinti adattartalmú munkalapon - a rendelkezésre bocsátott támogatásról a TVI vezetőjének.

(3) A TVI vezetője

a) elszámolást készít - a rendelet 1. számú mellékletének 2. számú függeléke szerinti adattartalmú munkalapon - a TVI részére biztosított pénzügyi fedezetről;

b) összesítő elszámolást készít - a rendelet 1. számú mellékletének 3. számú függeléke szerinti adattartalommal - a 3. § szerint biztosított pénzeszközökről;

c) dönt az 5. § (2) bekezdésének b) és c) pontjában biztosított többletköltség, illetve visszatérítés érvényesítése kérdésében és összegében.

(4) A TVI vezetője a (3) bekezdés a) és b) pontja szerinti elszámolást - a pénzügyi elszámolást segítő program igénybevételével - mágneses adathordozón teljesíti a BMKH vezetője részére.

(5) A BMKH vezetője az OVI vezetőjének tájékoztatását a rendelet 1. számú mellékletének 4. számú függeléke szerinti adattartalommal teljesíti.

A feladat típusú elszámolás határideje

8. § (1) A HVI vezetője a 7. § (1) bekezdése szerinti, valamint a közigazgatási hivatal vezetője a 7. § (2) bekezdése szerinti elszámolást a választás második fordulójának napját követő 8 naptári napon belül, a TVI vezetője a 7. § (3) bekezdése szerinti elszámolást a második forduló napját követő 30 naptári napon belül köteles teljesíteni.

(2) A BMKH vezetője a kiadási terv végrehajtásáról a választás második fordulójának napját követő 60 naptári napon belül tájékoztatja az OVI vezetőjét.

Időközi választás

9. § (1) Az időközi választáson a rendeletben foglaltakat az alábbi eltérésekkel kell alkalmazni:

a) a BMKH vezetőjének a 8. § (2) bekezdésében meghatározott tájékoztatási kötelezettséget nem kell teljesítenie;

b) a költségvetési szervek részére az időközi választások pénzügyi fedezete - az elszámolás alapján megillető összeggel - átadott pénzeszközként kerül biztosításra;

c) a BMKH vezetője kizárólag a dologi kiadásokra biztosít támogatást, amelyet működési célú átadott pénzeszközként kell kezelni;

d) a BMKH vezetője az OEVI-t és a HVI-t megillető támogatást közvetlenül az illetékes települési önkormányzat polgármesteri hivatala, körjegyzőség esetén a körjegyzőség bankszámlájára utalja át;

e) a személyi juttatások normatíváinak folyósítására csak utólag, a pénzügyi elszámolás jóváhagyását és felterjesztését követően kerül sor, de az elszámolásban a személyi juttatások tételeit is szerepeltetni kell;

f) a TVI vezetője a 7. § (3) bekezdése szerinti elszámolást a második forduló napját követő 15 naptári napon belül köteles teljesíteni.

Záró rendelkezések

10. § (1) Az OVI vezetője a TVI, a TVI vezetője az OEVI és a HVI pénzügyi ellenőrzését a 8. §-ban meghatározott határidőig köteles elvégezni.

(2) Az OVI vezetője az (1) bekezdésben meghatározott feladatait a BMKH útján látja el.

(3) A BMKH a gazdálkodási szabályzatában foglaltak szerint végzi el a rendelet 1. és 2. számú mellékletében nem szereplő központi feladatokhoz kapcsolódó megrendeléseket és pénzügyi elszámolásokat.

(4) A HVI és a TVI vezetője a választások pénzügyi kiadásainak elszámolására és utóellenőrzésére a választási iroda tagjának ad megbízást.

11. § (1) E rendelet a kihirdetése napján lép hatályba.

(2) E rendelet hatálybalépésével egyidejűleg hatályát veszti a választási költségek normatíváiról, tételeiről, elszámolási és belső ellenőrzési rendjéről szóló 15/1998. (III. 20.) BM rendelet és az azt módosító 16/1999. (VII. 13.) BM rendelet.

(3) A folyamatban lévő időközi választásokra a választási költségek normatíváiról, tételeiről, elszámolási és belső ellenőrzési rendjéről szóló 16/1999. (VII. 13.) BM rendelettel módosított 15/1998. (III. 20.) BM rendeletet kell alkalmazni.

1. számú melléklet a 16/2001. (VIII. 8.) BM rendelethez

Tételek és normatívák (forintban)

Kód

Jogcím

I. forduló

II. forduló

1

HELYI, TELEPÜLÉSI KIADÁSOK

1.

1

Dologi kiadások

1.01.

1

Hirdetmény és tájékoztató nyomtatvány költsége szavazókörönként


1 600


1 600

1.02.

1

Egyéb kiadások a szavazás napján

1.02.01.

1

- szavazókörökben

2 800

2 800

1.02.02.

1

- helyi választási irodákban

4 200

4 200

1.02.03.

1

- körjegyzőségi HVI részére kapcsolódó településenként

1 400

1 400

1.03.

1

Választói névjegyzékek és értesítő szelvények elkészítése választópolgáronként


20

1.04.

1

Értesítők, ajánlószelvények kiküldése, postázása a jegyzők egymás közötti értesítései az adatváltozásról választópolgáronként



50

1.05.

1

Választással összefüggő egyéb dologi kiadások (helyben készülő nyomtatványok előállítása, papír költsége: eskütételi jegyzőkönyvek, napközbeni jelentések nyomtatványai, választási bizottságok tagjainak megbízólevelei, szavazóurnák átadás-átvételi jegyzőkönyve, nyilvántartás a mozgóurnát igénylőkről, visszautasítottak jegyzéke) szavazókörönként







7 200







7 200

2.

1

Személyi juttatások

2.01.

1

A szavazatszámláló bizottságok tagjainak és póttagjainak díja

2.01.01.

1

Több szavazókörös település esetén, 3 választott tag díja 5000 Ft/fő


15 000


15 000

2.01.02.

1

Egy szavazókörös település esetén, HVB tagjának díja, akik egyben ellátják az SZSZB feladatait is 5 fő x 5000 Ft


25 000


25 000

2.02.

1

A szavazatszámláló bizottság mellett működő jegyzőkönyvvezető díja szavazókörönként


4 000


4 000

2.03.

1

A helyi választási iroda tagjainak 5000 Ft/fő díja az alábbi tagokkal számolva (körjegyzőség esetén a körjegyzőséghez tartozó települések összlakosságszáma alapján)

2.03.01.

1

-1 000 lakosig 3 tag

15 000

15 000

2.03.02.

1

1 001-5 000 lakosig 4 tag

20 000

20 000

2.03.03.

1

5 001-10 000 lakosig 5 tag

25 000

25 000

2.03.04.

1

10 001-20 000 lakosig 9 tag

45 000

45 000

2.03.05.

1

20 001-50 000 lakosig 13 tag

65 000

65 000

2.03.06.

1

50 001-100 000 lakosig 15 tag

75 000

75 000

2.03.07.

1

100 001 lakostól 20 tag

100 000

100 000

3.

1

Munkaadókat terhelő járulékok

3.01.01.

1

Munkaadókat terhelő járulékok, hatályos jogszabályok szerint

2

OEVK KIADÁSOK

1.

2

Dologi kiadások

1.2.1.

2

Szavazás napi kiadások

1.2.1.01.

2

- Szavazás napi kiadások OEVK székhely településen a választási irodák részére


30 000


30 000

1.2.1.02.

2

- Szavazással összefüggő egyéb dologi kiadások OEVK-ként


70 000


70 000

1.2.1.03.

2

OEVB működési kiadásai

50 000

50 000

2.

2

Személyi juttatások

2.21.

2

- OEVB választott tagjainak díja (3 fő x 5500 Ft)

16 500

16 500

2.22.

2

- OEVI tagjainak díja (20 fő x 5500 Ft)

110 000

110 000

3.

2

Munkaadókat terhelő járulékok

3.01.

2

Munkaadókat terhelő járulékok hatályos jogszabályok szerint

3

MEGYEI KIADÁSOK

1.

3

Dologi kiadások

1.31.01.

3

TVI dologi kiadásai OEVK-ként

80 000

1.31.03.

3

TVB és TVI szavazásnapi kiadásai

56 000

56 000

1.31.04.

3

Települések pénzügyi elszámolásához pénzügyi rendszer működtetése megyénként


100 000

2.

3

Személyi juttatások

2.31.

3

Helyi választási iroda vezetőinek díja településtípusonként

2.31.01.

3

-1 000 lakosig

20 000

20 000

2.31.02.

3

1 001-5 000 lakosig

24 000

24 000

2.31.03.

3

5 001-10 000 lakosig

30 000

30 000

2.31.04.

3

10 001-20 000 lakosig

40 000

40 000

2.31.05.

3

20 001-50 000 lakosig

60 000

60 000

2.31.06.

3

50 001-100 000 lakosig

80 000

80 000

2.31.07.

3

100 001 lakostól

100 000

100 000

2.32.

3

Körjegyzőség kapcsolt település utáni díja a jegyző részére

5 000

5 000

2.33.

3

Irodavezető plusz díja OEVK székhely településen

40 000

40 000

2.34.

3

TVB 3 választott tagjának díja (5500 Ft/fő)

16 500

16 500

2.35.

3

TVI 15 tagjának díja (6000 Ft/fő)

90 000

90 000

2.36.

3

TVI-vezető helyetteseinek díja

2.36.01.

3

TVI-vezető jogi helyettesének díja

30 000

30 000

2.36.02.

3

TVI-vezető informatikai felelősének díja

30 000

30 000

2.36.03.

3

TVI pénzügyi felelősének díja

30 000

30 000

2.37.

3

TVI vezető díja

120 000

120 000

3.

3

Munkaadókat terhelő járulékok

3.03.

3

Munkaadókat terhelő járulékok, hatályos jogszabályok szerint

4

KÖZIGAZGATÁSI HIVATALOK KIADÁSAI

1.4.1.

4

Dologi kiadások

1.41.02.

4

Dologi kiadások a választási eljárás 3 hónapjára

350 000

1.41.03.

4

Dologi kiadások OEVK-ként

95 000

2.

4

Személyi juttatások

2.4.1.

4

Megbízási szerződések a közigazgatási hivatalok kapacitás kiegészítésére (6 hó x 2 fő x 120 000 Ft/megye)


1 440 000

2.4.2.

4

Közigazgatási hivatal vezető díja

120 000

120 000

3.

4

Munkaadókat terhelő járulékok

3.01.04

4

Munkaadókat terhelő járulékok, hatályos jogszabályok szerint

5

KÖZPONTI KIADÁSOK

1.

5

Dologi kiadások

2.

5

Személyi juttatások

2.55.01.

5

- SzSzB póttagok díja

5 000

5 000

3.

5

Munkaadókat terhelő járulékok

3.01.

5

Munkaadókat terhelő járulékok, hatályos jogszabályok szerint

1. számú függelék

Feladat típusú elszámolás munkalapjának adattartalma HVI

Főváros, megye:

1.

TÁJÉKOZTATÓ ADATOK

1.1.

Település megnevezése:

1.2.

Körjegyzőség esetén székhely település megnevezése:

hozzá kapcsolódó települések száma:

hozzá kapcsolódó települések neve:

1.3.

OEVK székhely település jelölése:
OEVK-k száma:

1.4.

Település lakosságszáma:

1.5.

Körjegyzőség lakosságszáma:

1.6.

Választópolgárok száma a 2. § (2) bekezdése szerint:

1.7.

Szavazókörök száma:

támogatásszámításnál figyelembe vett:

tényleges:

1.8.

Szavazatszámlálásba bevont bizottsági póttagok száma:

2.

ELSZÁMOLÁS ADATAI

2.1.

Leutalt támogatás összege (Ft-ban) [3. § (2) bekezdés a) pont]:

2.2.

A települést, körjegyzőséget megillető pénzügyi fedezet összege (Ft-ban):

Ebből: személyi juttatások:

munkaadókat terhelő járulékok:

dologi kiadások:

A többletköltség/feladatelmaradás érvényesítése miatti összeg
(5. § 2 bekezdés b) és c) pontjai) (±):

Ebből: személyi juttatások:

munkaadókat terhelő járulékok:

dologi kiadások:

ebből a Ve. 21. §-ának 4 bekezdése szerinti kiadás:

2.3.

Az elszámolás után a települést megillető összeg:

Ebből: személyi juttatások (felhasználás szerint):

munkaadókat terhelő járulékok (felhasználás szerint):

dologi kiadások (felhasználás szerint):

2.4.

A területi választási irodát megillető összeg:

Ebből: személyi juttatások:

munkaadókat terhelő járulékok:

dologi kiadások:

Dátum: ....................................................................................

P. H.

...............................................
aláírás

Készült: 2 példányban.

Kapja: 1 példányt a helyi választási iroda vezetője,

1 példányt a területi választási iroda vezetője.

2. számú függelék

Feladat típusú elszámolás munkalapjának adattartalma TVI, illetve Közigazgatási Hivatal

Főváros, megye:

TÁJÉKOZTATÓ ADATOK

Település megnevezése:

Körjegyzőség esetén székhely település megnevezése:

hozzá kapcsolódó települések száma:

hozzá kapcsolódó települések neve:

OEVK székhely település jelölése:

OEVK-k száma:

Település lakosságszáma:

Körjegyzőség lakosságszáma:

Választópolgárok száma:

Szavazókörök száma:

támogatásszámításnál figyelembe vett:

tényleges:

Szavazatszámlálásba bevont bizottsági póttagok száma:

ELSZÁMOLÁS ADATAI

Leutalt támogatás összege (Ft-ban) [3. § (2) bekezdés a) pont]:

A szervezetet megillető pénzügyi fedezet összege (Ft-ban):

Ebből: személyi juttatások (tényleges felhasználás szerint):

munkaadókat terhelő járulékok (tényleges felhasználás szerint):

dologi kiadások (tényleges felhasználás szerint):

A többletköltség/feladatelmaradás érvényesítése miatti összeg [7. § (3) bekezdés b) pont] (±):

munkaadókat terhelő járulékok (tényleges felhasználás szerint):

dologi kiadások (tényleges felhasználás szerint):

Az elszámolás után a szervezetet megillető összeg:

Ebből: személyi juttatások (tényleges felhasználás szerint):

munkaadókat terhelő járulékok (tényleges felhasználás szerint):

dologi kiadások (tényleges felhasználás szerint):

A BM Központi Hivatalt megillető összeg:

Ebből: személyi juttatások (tényleges felhasználás szerint):

munkaadókat terhelő járulékok (tényleges felhasználás szerint):

dologi kiadások (tényleges felhasználás szerint):

Dátum: .......................................................................

P. H.

.........................................................
aláírás

Ha a közigazgatási hivatal tölti ki:

Készült: 3 példányban.

Kapja: 1 példányt a közigazgatási hivatal vezetője,

1 példányt területi választási iroda vezetője,

1 példányt a BMKH vezetője.

Ha a területi választási iroda tölti ki:

Készült: 2 példányban.

Kapja: 1 példányt a területi választási iroda vezetője,

1 példányt a BMKH vezetője.

3. számú függelék

Feladat típusú elszámolás munkalapjának adattartalma Fővárosi/Megyei összesítő

Főváros, megye:

TÁJÉKOZTATÓ ADATOK

Település megnevezése:

Megyei:

települések száma:

kapcsolódó települések megnevezése:

OEVK székhely település jelölése:

OEVK-k száma:

Település lakosságszáma:

Körjegyzőség lakosságszáma:

Választópolgárok száma a 2. § (2) bekezdése szerint:

Szavazókörök száma:

támogatásszámításnál figyelembe vett:

tényleges:

Szavazatszámlálásba bevont bizottsági póttagok száma:

ELSZÁMOLÁS ADATAI

Leutalt támogatás összege (Ft-ban) [3. § (2) bekezdés a) pont]:

A megyét megillető pénzügyi fedezet összege (Ft-ban):

Ebből: személyi juttatások (tényleges felhasználás szerint):

munkaadókat terhelő járulékok (tényleges felhasználás szerint):

dologi kiadások (tényleges felhasználás szerint):

A többletköltség/feladatelmaradás érvényesítése miatti összeg [7. § (3) bekezdés b) pont] (±):

Ebből: személyi juttatások (tényleges felhasználás szerint):

munkaadókat terhelő járulékok (tényleges felhasználás szerint):

dologi kiadások (tényleges felhasználás szerint):

Az elszámolás után a megyét megillető összeg:

Ebből: személyi juttatások (tényleges felhasználás szerint):

munkaadókat terhelő járulékok (tényleges felhasználás szerint):

dologi kiadások (tényleges felhasználás szerint):

A BM Központi Hivatalt megillető összeg:

Ebből: személyi juttatások (tényleges felhasználás szerint):

munkaadókat terhelő járulékok (tényleges felhasználás szerint):

dologi kiadások (tényleges felhasználás szerint):

Dátum: .......................................................................

P. H.

.........................................................
aláírás

Készült: 2 példányban.

Kapja: 1 példányt a területi választási iroda vezetője,

1 példányt a BMKH vezetője.

4. számú függelék

Feladat típusú elszámolás munkalapjának adattartalma

Országos összesítő

Országos összesen:

TÁJÉKOZTATÓ ADATOK

Település megnevezése:

Országos összesen:

települések száma:

kapcsolódó települések megnevezése:

OEVK székhely település jelölése:

OEVK-k száma:

Település lakosságszáma:

Körjegyzőség lakosságszáma:

Választópolgárok száma a 2. § (2) bekezdése szerint:

Szavazókörök száma:

támogatásszámításnál figyelembe vett:

tényleges:

Szavazatszámlálásba bevont bizottsági póttagok száma:

ELSZÁMOLÁS ADATAI

Leutalt támogatás összege (Ft-ban) [3. § (2) bekezdés a) pont]:

Az elszámolások szerinti pénzügyi fedezet összege (Ft-ban):

Ebből: személyi juttatások (tényleges felhasználás szerint):

munkaadókat terhelő járulékok (tényleges felhasználás szerint):

dologi kiadások (tényleges felhasználás szerint):

A többletköltség/feladatelmaradás érvényesítése miatti összeg [7. § (3) bekezdés b) pont] (±):

Ebből: személyi juttatások (tényleges felhasználás szerint):

munkaadókat terhelő járulékok (tényleges felhasználás szerint):

dologi kiadások (tényleges felhasználás szerint):

Az elszámolás után a BM Központi Hivatalt megillető összeg:

Ebből: személyi juttatások (tényleges felhasználás szerint):

munkaadókat terhelő járulékok (tényleges felhasználás szerint):

dologi kiadások (tényleges felhasználás szerint):

Az elszámolás után a megyéket megillető összeg:

Ebből: személyi juttatások (tényleges felhasználás szerint):

munkaadókat terhelő járulékok (tényleges felhasználás szerint):

dologi kiadások (tényleges felhasználás szerint):

KÖZPONTI KIADÁSOK

Helyi működési - nem normatív - feladatok támogatása:

Helyi felhalmozási feladatok támogatása:

Központi működési feladatok:

Központi felhalmozási feladatok:

Dátum: .......................................................................

P. H.

.........................................................
aláírás

Készült: 2 példányban.

Kapja: 1 példányt a BMKH vezetője,

1 példányt az OVI vezetője.

2. számú melléklet a 16/2001. (VIII. 8.) BM rendelethez

Időközi választás tételei és normatívái (forintban)

1

HELYI, TELEPÜLÉSI KIADÁSOK

I. forduló

II. forduló

1.

1

Dologi kiadások

1.01.

1

Hirdetmény és tájékoztató nyomtatvány költsége szavazókörönként


1 600


1 600

1.02.

1

Egyéb kiadások a szavazás napján

1.02.01.

1

- szavazókörökben

2 800

2 800

1.02.02.

1

- helyi választási irodákban

4 200

4 200

1.02.06.

1

Körjegyzőség HVI-ben kapcsolódó településenként 1 400 Ft

1 400

1 400

1.03.

1

Választói nyilvántartások és értesítők elkészítése választópolgáronként


50

1.04.

1

Értesítők kiküldése, a jegyzők egymás közötti értesítése az adatváltozásról választópolgáronként


50

1.05.

1

Választással összefüggő egyéb dologi kiadások (helyiségbérlet, közüzemi díj, telefonszámla, szavazófülke, HVI tagok számával összefüggő többletkiadások stb.) szavazókörönként




7 200




7 200

2.

1

Személyi juttatások

2.01.

1

A szavazatszámláló bizottságok tagjainak és póttagjainak díja

2.01.03.

1

- több szavazókörös településekben az SZSZB-k 3 választott tag díja 5600 Ft/fő I. és II. forduló


16 800


16 800

2.01.05.

1

- póttagok díja

5 600

5 600

2.01.06.

1

- egy szavazókörös település esetén, akik egyben a HVB tagjai is, 5 választott


28 000


28 000

2.

tag díja 5600 Ft/fő I. és II. forduló

2.02.

1

A szavazatszámláló bizottság mellett működő jegyzőkönyvvezető díja


5 600


5 600

2.03.

1

A helyi választási iroda tagjainak 7000 Ft/fő díja az alábbi tagokkal számolva (körjegyzőség esetén a körjegyzőséghez tartozó települések összválasztópolgár száma alapján)

2.03.01.

1

-1 000 választópolgár 3 tag

21 000

21 000

2.03.02.

1

1 001-5 000 választópolgár 4 tag

28 000

28 000

2.03.03.

1

5 001-10 000 választópolgár 5 tag

35 000

35 000

2.03.04.

1

10 001-20 000 választópolgár 9 tag

63 000

63 000

2.03.05.

1

20 001-50 000 választópolgár 13 tag

91 000

91 000

2.03.06.

1

50 001-100 000 választópolgár 15 tag

105 000

105 000

2.03.07.

1

100 001 választópolgár felett 20 tag

140 000

140 000

3.

1

Munkaadókat terhelő járulékok

3.01.

1

Munkaadókat terhelő járulékok, hatályos jogszabályok szerint

2

OEVK KIADÁSOK

1.

2

Dologi kiadások

1.21.

2

OEVK-k dologi kiadásaira biztosított pénzeszköz (pl. irodaszer, sokszorosítás, kiszállás)

100 000

100 000

1.22.

2

Szavazólapok előállítása választópolgáronként

15

15

2.

2

Személyi juttatások

2.21.

2

- OEVB választott tagjainak díja (3 fő x 7700 Ft)

23 100

23 100

2.22.

2

- OEVI tagjainak díja (20 fő x 7700 Ft)

154 000

154 000

3.

2

Munkaadókat terhelő járulékok

3.01.

2

Munkaadókat terhelő járulékok, hatályos jogszabályok szerint

3

TERÜLETI KIADÁSOK

1.

3

Dologi kiadások

1.31.

3

A választás lebonyolításának területi (főjegyző) szinten jelentkező dologi kiadásaira átlagosan biztosított pénzeszköz (pl. oktatás, irodaszer, szállítás) 100 000 Ft/OEVK



100 000



100 000

2.

3

Személyi juttatások

2.31.

3

Helyi választási iroda vezetőinek díja településkategóriánként meghatározott összeg

2.31.01.

3

-1 000 választópolgár

30 000

30 000

2.31.02.

3

1 001-5 000 választópolgár

35 000

35 000

2.31.03.

3

5 001-10 000 választópolgár

42 000

42 000

2.31.04.

3

10 001-20 000 választópolgár

56 000

56 000

2.31.05.

3

20 001-50 000 választópolgár

85 000

85 000

2.31.06.

3

50 001-100 000 választópolgár

110 000

110 000

2.31.07.

3

100 001 választópolgár felett

140 000

140 000

2.32.

3

HVI vezetők díja körjegyzőségekben, a hozzá tartozó kapcsolódó települések száma utáni plusz díj


3 000


3 000

2.33.

3

OEVI vezetők plusz díja

60 000

60 000

2.34.

3

TVB 3 választott tagjának díja (10 000 Ft/fő)

30 000

30 000

2.35.

3

TVI 5 tagjának díja fordulónként (10 000 Ft/fő)

50 000

50 000

2.36.

3

TVI vezető helyetteseinek díja

2.36.01.

3

A területi választási iroda vezetője jogi helyettesének díja

50 000

50 000

2.36.02.

3

A területi választási iroda vezetője informatikai helyettesének díja


50 000


50 000

2.36.03.

3

A területi választási iroda pénzügyi ellenőrző, elszámoló felelősének díja 5000 Ft/település, max. 50 000 Ft


50 000


50 000

2.37.

3

TVI vezetők díja

200 000

3.

3

Munkaadókat terhelő járulékok

3.01.

3

Munkaadókat terhelő járulékok, hatályos jogszabályok szerint

4

KÖZIGAZGATÁSI HIVATALOK KIADÁSAI

1.

4

Dologi kiadások

1.41.

4

Dologi kiadásainak biztosítása OEVK-k számának arányában (normatív, 80 000 Ft/OEVK)


80 000

1.42.

4

Hot-line, ISDN, egyéb informatikai költségek

50 000

1.43.

4

Telekommunikáció

40 000

2.4.2.

4

Közigazgatási hivatal vezető díja

200 000

3.

4

Munkaadókat terhelő járulékok

3.01.

4

Munkaadókat terhelő járulékok, hatályos jogszabályok szerint