10/1998. (II. 20.) BM rendelet

a választási adatszolgáltatásokért fizetendő igazgatási szolgáltatási díjakról

Az illetékekről szóló 1990. évi XCIII. törvény (a továbbiakban: Itv.) 67. §-ának (2) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján a pénzügyminiszterrel egyetértésben - a választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény (a továbbiakban: Ve.) 45. §-a (1)-(2) bekezdésére figyelemmel - a következőket rendelem el:

1. § (1) A Ve. 45. §-ának (1)-(2) bekezdése szerinti adatszolgáltatásért igazgatási szolgáltatási díjat (a továbbiakban: díj) kell fizetni.
(2) A díj mértékét e rendelet melléklete állapítja meg.
(3) Az adatszolgáltatási ügyben kiadott első fokú határozat elleni fellebbezés, továbbá a felügyeleti intézkedést kezdeményező kérelem díjának megállapítására az Itv. 29. §-ának (2)-(3) bekezdésében, a díj visszafizetésére az Itv. 32. §-ában foglaltakat kell értelemszerűen alkalmazni.

2. § (1) A díjfizetési kötelezettséget - ideértve a fellebbezés, továbbá a felügyeleti intézkedést kezdeményező kérelem díját is - az adatszolgáltatást teljesítő Központi Adatfeldolgozó, Nyilvántartó és Választási Hivatal 10023002-01451935-00000000 számú előirányzat-felhasználási keretszámlájára, illetőleg - települési szinten teljesített szolgáltatás esetében - az illetékes polgármesteri hivatal költségvetési elszámolási számlája (a továbbiakban együtt: bankszámla) javára kell teljesíteni.
(2) A díjat az adatszolgáltatás kezdeményezésekor, illetőleg - amennyiben a díj összege a kezdeményezés időpontjában nem állapítható meg - az adatszolgáltató általi díjmegállapítás közlését követő három munkanapon belül köteles megfizetni az igénylő. Az adatszolgáltatás a díj befizetését és annak igazolását követően teljesíthető. Az adatszolgáltatási kérelem elutasítása esetében a már megfizetett díjat az adatszolgáltató az elutasító határozat jogerőre emelkedésétől számított három munkanapon belül köteles az igénylőnek visszautalni.
(3) A díj az adatszolgáltatást teljesítő Központi Adatfeldolgozó, Nyilvántartó és Választási Hivatal, illetőleg az illetékes polgármesteri hivatal bevétele. Az illetékes polgármesteri hivatal bankszámlaszámát az általa kibocsátott számla tartalmazza. A díjak nyilvántartására és elszámolására a költségvetés alapján gazdálkodó szervek beszámolási és könyvvezetési kötelezettségéről szóló jogszabály előírásait kell alkalmazni.

3. § Ez a rendelet a kihirdetése napján lép hatályba.

Melléklet a 10/1998. (II. 20.) BM rendelethez

Az adatszolgáltatás igazgatási szolgáltatási díjai

Az adat megnevezése

Díjtétel
(Ft)

A névjegyzékben szereplő választópolgárok családi és utóneve, lakcíme (nemenként, korcsoportos és lakcím szerinti bontásban)

 

- elektronikus adathordozón

3,30 Ft/fő

- papíron

5,40 Ft/fő

- öntapadós etiketten

6,40 Ft/fő

A közszemlére tett névjegyzék másolata
A/4-es formátumban

10,20 Ft/lap