A BELÜGYMINISZTER
15/1998. (III. 20.) BM RENDELETE
A VÁLASZTÁSI KÖLTSÉGEK NORMATÍVÁIRÓL, TÉTELEIRŐL, ELSZÁMOLÁSI ÉS BELSŐ ELLENŐRZÉSI RENDJÉRŐL

A választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény (a továbbiakban: Ve.) 153. §-a (1) bekezdésének g) pontjában kapott felhatalmazás alapján a választási költségek normatíváiról, tételeiről, elszámolási és belső ellenőrzési rendjéről a következőket rendelem el:

Általános rendelkezések

1. §

(1) Az Országos Választási Iroda (a továbbiakban: OVI), a területi választási iroda (a továbbiakban:TVI) és a helyi választási iroda (a továbbiakban:HVI) vezetője

a) felelős a választás pénzügyi tervezéséért, lebonyolításáért és elszámolásáért;

b) gondoskodik a választás céljára szolgáló pénzeszközöknek a Központi Nyilvántartó és Választási Hivatal, illetve az illetékes önkormányzat számvitelén belüli elkülönített kezeléséről;

c) gyakorolja a választás pénzeszközei feletti kötelezettségvállalási, és utalványozási jogot.

(2) A HVI-k és az országgyűlési egyéni választókerületi választási irodák (a továbbiakban:OEVI) vezetőinek személyi juttatásai vonatkozásában az (1) bekezdésben meghatározott tevékenységet a TVI vezetője látja el.

(3) A TVI-vezetők, a fővárosi és a területi államháztartási és közigazgatási információs szolgálatok (a továbbiakban együtt: TÁKISZ) igazgatóinak és az OVI-tagok személyi juttatásai vonatkozásában az (1) bekezdésben meghatározott tevékenységet az OVI vezetője látja el.

(4) Az e rendeletben meghatározott feladatokra biztosított pénzeszközöket az (1) bekezdés b) pontjának hatálya alá nem tartozó szervezeteknek is számvitelileg elkülönítetten kell kezelniük

2. §

(1) A választások helyi és területi feladatai előkészítésének és lebonyolításának pénzügyi fedezetéül az e rendelet mellékletében felsorolt tételek, normatívák alapján megállapított költségvetési fedezet szolgál.

(2) A pénzügyi fedezet számításánál a választópolgárok számát a központi személyiadat- és lakcímnyilvántartásnak a szavazás napját megelőző 60. napi állapota alapján kell figyelembe venni.

A pénzügyi fedezet biztosítása

3. §

(1) Az OVI vezetője a mellékletben meghatározott összegek alapulvételével a választásokhoz a pénzügyminiszter és a belügyminiszter által meghatározottak szerint előleget folyósít

a) a TVI vezetője részére a területi választási bizottság (a továbbiakban: TVB) és a TVI működési kiadásaira, valamint a TVI vezetőjén keresztül a HVI-k részére a települést megillető normatív összegek erejéig, továbbá az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottságok (a továbbiakban: OEVB) és az OEVI-k költségeinek fedezetére (az előleg nem tartalmazza a TVI, a HVI-k és az OEVI-k vezetőinek díjazását);

b) a TÁKISZ működési kiadásaira.

(2) Az OVI vezetője

a) az (1) bekezdés a) pontjában meghatározott előleget a fővárosi, megyei közgyűlés hivatalának bankszámlájára,

b) az (1) bekezdés b) pontjában meghatározott előleget a TÁKISZ-ok Magyar Államkincstárnál vezetett előirányzat-felhasználási keretszámláira

utalja át a szavazás napját megelőző 20. munkanapig.

(3) Az OVI vezetője a szavazás napját megelőző munkanapig a TVI-vezetők rendelkezésére bocsátja a HVI-k és OEVI-k vezetői díjazásának fedezetét.

(4) A működési kiadások körébe tartozó nem normatív tételek, valamint a felhalmozási kiadások pénzügyi fedezetének biztosításáról az OVI vezetője külön intézkedésben rendelkezik.

4. §

A TVI vezetője a szavazás napját megelőző 15. munkanapig átutalja a 3. § (1) bekezdésének a) pontja alapján megállapított előleget az illetékes települési önkormányzatok polgármesteri hivatalai, körjegyzőség esetén a körjegyzőség bankszámlájára.

A pénzeszközök felhasználási módja

5. §

(1) A központi feladatok végrehajtására biztosított források felhasználásáról az OVI vezetője intézkedik; így a jóváhagyott kiadási terv előirányzatain belül az egyes feladatpontok közötti átcsoportosításról, a kiadási terv tartalékának jogcím szerinti felhasználásáról.

(2) A választás helyi és területi pénzeszközeinek felhasználása a következők szerint történik:

a) a személyi juttatások, a munkaadókat terhelő járulékok és a dologi kiadások címen biztosított összegek jogcímei között a választási iroda vezetője a feladatellátás érdekében szabadon átcsoportosíthat, azonban személyi kiadásra legalább mellékletben megállapított normatívákat kell biztosítani;

b) többletköltséget csak a szavazókörök számának vagy a szavazatszámláló bizottságba bevont póttagok számának növekedése, valamint a Ve. 21. §-ának (4) bekezdése szerinti kiadások mértékéig lehet igényelni;

c) a szavazókörök számának csökkenése esetén az adott szavazókörre biztosított valamennyi (dologi, személyi, járulék) normatívát vissza kell utalni.

(3) A HVI-k és az OEVI-k vezetőinek díjazásáról a TVI vezetője a feladat típusú elszámolás elfogadásával egyidőben dönt, és intézkedik a kifizetésről.

(4) A TVI-vezetők, a TÁKISZ-igazgatók és az OVI-tagok díjainak kifizetéséről az OVI vezetője, az OVI vezetőjének díjazásáról az Országos Választási Bizottság elnöke rendelkezik.

 

Az elszámolás módja

6. §

(1) A költségvetési szerv a pénzeszközök felhasználásáról feladatonként számol el, a tényleges kiadásokról analitikus nyilvántartást vezet, főkönyvi kivonatot készít.

(2) A feladat típusú elszámolást a melléklet 1. és 2. számú mintái szerint kell elkészíteni. A választás tényadatai alapján kell megállapítani, hogy a költségvetési szervet milyen összegű pénzügyi fedezet illeti meg.

(3) Az intézmények által kiállított, úgynevezett tanusítványok számviteli feldolgozását elősegítő összesítést és annak az OVI-hoz történő továbbítását a TÁKISZ végzi az OVI vezetőjének külön intézkedése szerint.

(4) A pénzügyi elszámolást az OVI-vezetője által kiadott intézkedésben meghatározottak szerint kell elkészíteni. A pénzügyi elszámolás alapján a költségvetési szervet megillető pénzügyi fedezet felhasználásáról beszámolót kell készíteni, mely alapját képezi a fejezeti kezelésű előirányzatok teljesüléséről és az éves zárszámadás kertében elkészített beszámolónak..

A feladat típusú elszámolás lebonyolítása

7. §

(1) A HVI vezetője a feladat tí pusú elszámolást a pénzügyi elszámolást segítő program által előállított, a melléklet 1. számú mintája szerinti adattartalmú munkalapon teljesíti a TVI vezetője részére.

(2) A TÁKISZ az e célra rendelkezésére bocsátott támogatásról elszámolást készít a TVI vezetőjének a melléklet 2. számú mintája szerint.

(3) A TVI vezetője

a) elszámolását a TVI részére biztosított pénzügyi fedezetről a melléklet 2. számú mintája szerinti adattartalmú munkalapon teljesíti az OVI vezetője részére,

b) a melléklet 3. számú mintája szerinti adattartalmú összesítő elszámolást készít a választás lebonyolítására a 3. § szerint biztosított pénzeszközökről,

c) dönt az 5. § (2) bekezdésének b) és c) pontjában biztosított többletköltség, illetve visszatérítés érvényesítése kérdésében és összegében.

(4) A TVI vezetője a (3) bekezdés a) és b) pontja szerinti elszámolást a pénzügyi elszámolást segítő program igénybevételével mágneses adathordozón teljesíti az OVI vezetője részére.

(5) Az OVI vezetője a pénzügyi elszámolást a melléklet 4. számú mintája szerinti adattartalommal teljesíti.

A feladat típusú elszámolás határideje

8. §

(1) A HVI vezetője a 7. § (1) bekezdése szerinti, a TÁKISZ igazgatója a 7. § (2) bekezdése szerinti elszámolást a választás második fordulójának napját követő 8 naptári napon belül, a TVI vezetője a 7. § (3) bekezdése szerinti elszámolást a második forduló napját követő 30 naptári napon belül köteles teljesíteni.

(2) Az OVI vezetője a kiadási terv végrehajtásáról a választás második fordulójának napját követő 60 naptári napon belül beszámolót köteles felterjeszteni a Belügyminisztérium közgazdasági helyettes államtitkárához.

(3) A (2) bekezdésben foglalt határidőig el nem számolt központi beszerzésekkel a költségvetés alapján gazdálkodó szervek beszámolási és könyvvezetési kötelezettségeiről szóló kormányrendelet szerinti határidőben és módon számol el az OVI vezetője.

Vegyes rendelkezések

9. §

(1) Az OVI vezetője a TVI, a TVI vezetője az OEVI és a HVI pénzügyi ellenőrzését végzi.

(2) Az e rendeletben meghatározott feladatokat az OVI vezetője a Központi Nyilvántartó és Választási Hivatal útján látja el.

(3) A mellékletekben nem szereplő központi feladatokhoz kapcsolódó megrendeléseket és pénzügyi elszámolásokat az OVI vezetője végzi.

(4) A választási iroda vezetője a választások pénzügyi kiadásainak elszámolására és ellenőrzésére a választási iroda tagjának ad megbízást.

10. §

E rendelet a kihirdetése napján lép hatályba.

 

 

Melléklet

Tételek és normatívák (forintban)

kód

jogcí m

I. forduló

II. forduló

0

1

HELYI, TELEPÜLÉSI KIADÁSOK

.

.

1.

1

Dologi kiadások

.

.

1.01.

1

Hirdetmény és tájékoztató nyomtatvány költsége szavazókörönként

1 100

1 100

1.02.

1

egyéb kiadások a

szavazás napján

.

.

1.02.01.

1

Szavazókörökben

2 000

2 000

1.02.02.

1

helyi választási irodákban

3 000

3 000

1.03.

1

Választói nyilvántartások és értesítők elkészítése választópolgáronként (ha a TÁKISZ vagy a KÖNYV végzi, a normatívákat ott kell tervezni)

20

.

1.04.

1

értesítők kiküldése, a jegyzők egymás közötti értesítése az adatváltozásról választópolgáronként

20

0

1.05.

1

Választással összefüggő egyéb dologi kiadások (helyiségbérlet, közüzemi díj, telefon számla, szavazófülke, HVI tagok számával összefüggő többletkiadás stb.) szavazókörönként

9 100

5 100

2.

1

Személyi juttatások

.

.

2.01.

1

a szavazatszámláló bizottságok tagjainak és póttagjainak díja

.

.

2.01.03.

1

3 választott tag díja 4000 Ft/fő I. forduló

12 000

.

2.01.04.

1

3 választott tag díja 3500 Ft/fő II. forduló

.

10 500

2.01.05.

1

póttagok díja

1 200

1 050

2.01.06.2.

1

Egy szavazókörös település esetén akik egyben a HVB tagjai is 5fő*6000Ft

30 000

30 000

2.02.

1

a szavazatszámláló bizottság mellett működő jegyzőkönyvvezető díja

4 000

4 000

2.03.

1

a helyi választási iroda tagjainak 5000 Ft/fő díja az alábbi tagokkal számolva (körjegyzőség esetén a körjegyzőséghez tartozó települések össz-lakosság száma alapján)

.

.

2.03.01.

1

– 1 000 lakosig 3 tag

15 000

15 000

2.03.02.

1

1 001 – 5 000 lakosig 4 tag

20 000

20 000

2.03.03.

1

5 001 – 10 000 lakosig 5 tag

25 000

25 000

2.03.04.

1

10 001 – 20 000 lakosig 9 tag

45 000

45 000

2.03.05.

1

20 001 – 50 000 lakosig 13 tag

65 000

65 000

2.03.06.

1

50 001 – 100 000 lakosig 15 tag

75 000

75 000

2.03.07.

1

100 001 lakostól 20 tag

100 000

100 000

 

kód

jogcí m

I. forduló

II. forduló

3.

1

Munkaadókat terhelő járulékok

.

.

3.01.

1

Munkaadókat terhelő járulékok

.

.

0

2

OEVK KIADÁSOK

.

.

1.

2

Dologi kiadások

.

.

1.02.

2

egyéb kiadások a

szavazás napján

.

.

1.02.04.

2

OEVB és OEVI részére

20 000

20 000

1.21.

2

OEVK dologi kiadásaira átadott pénzeszköz (pl. irodaszer, sokszorosítás, kiszállás)

50 000

50 000

2.

2

Személyi juttatások

.

.

2.21.

2

az OEVB választott tagjainak díja
(3 fő x 5 500 Ft)

16 500

16 500

2.22.

2

OEVI tagjainak díja (20 fő x 5 500 Ft)

110 000

110 000

3.

2

Munkaadókat terhelő járulékok

.

.

3.01.

2

Munkaadókat terhelő járulékok

.

.

0

3

TERÜLETI KIADÁSOK

.

.

1.

3

Dologi kiadások

.

.

1.02.05.

3

Egyéb kiadások a

szavazás napján a TVB és a TVI részére

40 000

40 000

1.31.

3

A választás lebonyolításának területi (főjegyző) szinten jelentkező dologi kiadásaira átlagosan átadott pénzeszköz (pl. oktatás, irodaszer, szállítás) normatíva alapján

500 000

500 000

2.

3

Személyi juttatások

.

.

2.31.

3

Helyi választási iroda vezetőinek díja településtípusonként

.

.

2.31.01.

3

– 1 000 lakosig

20 000

20 000

2.31.02.

3

1 001 – 5 000 lakosig

24 000

24 000

2.31.03.

3

5 001 – 10 000 lakosig

30 000

30 000

2.31.04.

3

10 001 – 20 000 lakosig

40 000

40 000

2.31.05.

3

20 001 – 50 000 lakosig

60 000

60 000

2.31.06.

3

50 001 – 100 000 lakosig

80 000

80 000

2.31.07.

3

100 001 lakostól

100 000

100 000

2.32.

3

Körjegyzőségekben a hozzá tartozó települések száma utáni plusz díj

5 000

5 000

2.33.

3

OEVI-vezetők plusz díja

40 000

40 000

2.34.

3

a TVB 3 választott tagjának díja (5500 Ft/ fő)

16 500

16 500

2.35.

3

a TVI 15 tagjának díja (6000 Ft/fő)

90 000

90 000

2.36.

3

a TVI-vezető helyetteseinek díja

.

.

2.36.01.

3

a TVI-vezető jogi helyettesének díja

30 000

30 000

2.36.02.

3

a TVI-vezető informatikai helyettesének díja

30 000

30 000

2.36.03.

3

a TVI pénzügyi ellenőrző, elszámoló felelősének díja

30 000

30 000

3.

3

Munkaadókat terhelő járulékok

.

.

3.01.

3

Munkaadókat terhelő járulékok

.

.

0

4

TÁKISZ/FÁKISZ KIADÁSOK

.

.

1.

4

Dologi kiadások

.

.

1.03.

4

Választói nyilvántartások és értesítők elkészítése választópolgáronként, ha a feladatot TÁKISZ végzi.

20

0

1.41.

4

TÁKISZ dologi kiadásainak biztosítása OEVK-k számának arányában

.

.

1.41.01.

4

4-6 OEVK

398 000

398 000

1.41.02.

4

7–10 OEVK

525 000

525 000

1.41.03.

4

10 OEVK fölött

655 000

655 000

2.

4

Személyi juttatások

.

.

3.

4

Munkaadókat terhelő járulékok

.

.

3.01.

4

Munkaadókat terhelő járulékok

.

.

0

5

KÖZPONTI KIADÁSOK

.

.

1.

5

Dologi kiadások

.

.

1.03.

5

Választói nyilvántartások és értesítők elkészítése választópolgáronként, ha a feladatot a KÖNYV végzi.

20

0

2.

5

Személyi juttatások

.

.

2.51.

5

TVI-vezető díja

120 000

120 000

2.52.

5

TÁKISZ-igazgató díja

80 000

80 000

3.

5

Munkaadókat terhelő járulékok

.

.

3.01.

5

Munkaadókat terhelő járulékok

.

.

 

1. számú minta

Feladat típusú elszámolás munkalapjának adattartalma

HVI

Főváros, megye:

.

1.

Tájékoztató adatok

.

1.1.

Település megnevezése:

.

1.2.

Körjegyzőség esetén székhely-település megnevezése:

.

hozzá kapcsolódó települések száma:

.

hozzá kapcsolódó települések neve: ..............................................................................

.......................................................................................................................................

.......................................................................................................................................

1.3.

OEVK-székhely település jelölése:

.

OEVK-k száma:

.

1.4.

Település lakosságszáma:

.

1.5.

Körjegyzőség lakosságszáma

.

1.6.

Választópolgárok száma a 2. § (2) bekezdés szerint:

.

1.7.

Szavazókörök száma:

.

előlegszámításnál figyelembe vett:

.

tényleges:

.

1.8.

Szavazatszámlálásba bevont bizottsági póttagok száma:

.

 

2.

Elszámolás adatai

.

2.1.

Leutalt előleg összege (Ft-ban) [3. § (1) bekezdés a) pontja]:

.

2.2.

A települést, körjegyzőséget megillető pénzügyi fedezet összege (Ft-ban):

.

Ebből: személyi juttatások:

.

munkaadókat terhelő járulékok:

.

dologi kiadások:

.

A többletköltség/feladatelmaradás érvényesítése miatti összeg
[5. § (2) bekezdés b) és c) pontjai](+ / -):

.

Ebből: személyi juttatások:

.

munkaadókat terhelő járulékok:

.

dologi kiadások:

.

ebből a az 1997. évi C. törvény 21. § (4) bekezdése szerinti kiadás

.

2.3.

Az elszámolás után a települést megillető összeg:

.

Ebből: személyi juttatások: ( felhasználás szerint)

.

munkaadókat terhelő járulékok: (felhasználás szerint)

.

dologi kiadások: (felhasználás szerint)

.

2.4.

A területi választási irodát megillető összeg:

.

Ebből: személyi juttatások:

.

munkaadókat terhelő járulékok:

.

dologi kiadások:

.

 

 

 

Dátum: ..........................................

 

P. H.

...................................................

aláírás

 

 

 

 

Készült: 2 példányban

Kapja: 1 példányt a helyi választási iroda vezetője

1 példányt a területi választási iroda vezetője

 

2. számú minta

Feladat típusú elszámolás munkalapjának adattartalma

TVI ÉS TÁKISZ/FÁKISZ

Főváros, megye:

.

Tájékoztató adatok

.

Település megnevezése:

.

Körjegyzőség esetén székhely-település megnevezése:

.

hozzá kapcsolódó települések száma:

.

kapcsolódó települések neve:

.

OEVK székhely település jelölése:

.

OEVK-k száma:

.

Település lakosságszáma:

.

Körjegyzőség lakosságszáma

.

Választópolgárok száma:

.

Szavazókörök száma:

.

előlegszámításnál figyelembe vett:

.

tényleges:

.

Szavazatszámlálásba bevont bizottsági póttagok száma:

.

 

Elszámolás adatai

.

Leutalt előleg összege (Ft-ban) [3. § (1) bekezdés a) pontja]:

.

A szervezetet megillető pénzügyi fedezet összege (Ft-ban):

.

Ebből: személyi juttatások: (tényleges felhasználás szerint)

.

munkaadókat terhelő járulékok: (tényleges felhasználás szerint)

.

dologi kiadások: (tényleges felhasználás szerint)

.

A többletköltség/feladatelmaradás érvényesítése miatti összeg
[7. § (3) bekezdés b) pontja](+ / -):

.

Ebből: személyi juttatások: (tényleges felhasználás szerint)

.

munkaadókat terhelő járulékok: (tényleges felhasználás szerint)

.

dologi kiadások: (tényleges felhasználás szerint)

.

Az elszámolás után a szervezetet megillető összeg:

.

Ebből: személyi juttatások: (tényleges felhasználás szerint)

.

munkaadókat terhelő járulékok: (tényleges felhasználás szerint)

.

dologi kiadások: (tényleges felhasználás szerint)

.

Az Országos Választási Irodát megillető összeg:

.

Ebből: személyi juttatások: (tényleges felhasználás szerint)

.

munkaadókat terhelő járulékok: (tényleges felhasználás szerint)

.

dologi kiadások: (tényleges felhasználás szerint)

.

 

Dátum: ..............................................

 

P. H.

....................................................

aláírás

Készült: 2 példányban

Kapja: 1 példányt a szervezet vezetője

1 példányt az OVI vezetője

 

3. számú minta

Feladat típusú elszámolás munkalapjának adattartalma

Fővárosi / Megyei összesítő

Főváros, megye:

.

Tájékoztató adatok

.

Település megnevezése:

.

Megyei:

.

települések száma:

.

kapcsolódó települések megnevezése:

.

OEVK székhely település jelölése:

.

OEVK-k száma:

.

Település lakosságszáma:

.

Körjegyzőség lakosságszáma

.

Választópolgárok száma a 2. § (2) bekezdés szerint:

.

Szavazókörök száma:

.

előlegszámításnál figyelembe vett:

.

tényleges:

.

Szavazatszámlálásba bevont bizottsági póttagok száma:

.

 

Elszámolás adatai

.

Leutalt előleg összege (Ft-ban) [3. § (1) bekezdés a) pontja]:

.

A megyét megillető pénzügyi fedezet összege (Ft-ban):

.

Ebből: személyi juttatások: (tényleges felhasználás szerint)

.

munkaadókat terhelő járulékok: (tényleges felhasználás szerint)

.

dologi kiadások: (tényleges felhasználás szerint)

..

A többletköltség/feladatelmaradás érvényesítése miatti összeg
[7. § (3) bekezdés b) pontja](+ / -):

.

Ebből: személyi juttatások: (tényleges felhasználás szerint)

.

munkaadókat terhelő járulékok: (tényleges felhasználás szerint)

.

dologi kiadások: (tényleges felhasználás szerint)

.

Az elszámolás után a megyét megillető összeg:

.

Ebből: személyi juttatások: (tényleges felhasználás szerint)

.

munkaadókat terhelő járulékok: (tényleges felhasználás szerint)

.

dologi kiadások: (tényleges felhasználás szerint)

.

Az országos választási irodát megillető összeg:

.

Ebből: személyi juttatások: (tényleges felhasználás szerint)

.

munkaadókat terhelő járulékok: (tényleges felhasználás szerint)

.

dologi kiadások: (tényleges felhasználás szerint)

.

 

Dátum: ........................................

 

P. H.

............................................

aláírás

Készült: 2 példányban

Kapja: 1 példányt a területi választási iroda vezetője

1 példányt az országos választási iroda vezetője

4. számú minta

Feladat típusú elszámolás munkalapjának adattartalma

Országos összesítő

Országos összesen:

.

Tájékoztató adatok

.

Település megnevezése:

.

Országos összesen:

.

települések száma:

.

kapcsolódó települések megnevezése:

.

OEVK székhely település jelölése:

.

OEVK-k száma:

.

Település lakosságszáma:

.

Körjegyzőség lakosságszáma

.

Választópolgárok száma a 2. § (2) bekezdés szerint:

.

Szavazókörök száma:

.

előlegszámításnál figyelembe vett:

.

tényleges:

.

Szavazatszámlálásba bevont bizottsági póttagok száma:

(kivéve Országgyűlési választást)

.

 

Elszámolás adatai

.

Leutalt előleg összege (Ft-ban) [3. § (1) bekezdés a) pontja]:

.

Az elszámolások szerinti pénzügyi fedezet összege (Ft-ban):

.

Ebből: személyi juttatások: (tényleges felhasználás szerint)

.

munkaadókat terhelő járulékok: (tényleges felhasználás szerint)

.

dologi kiadások: (tényleges felhasználás szerint)

.

A többletköltség/feladatelmaradás érvényesítése miatti összeg
[7. § (3) bekezdés b) pontja](+ / -):

.

Ebből: személyi juttatások: (tényleges felhasználás szerint)

.

munkaadókat terhelő járulékok: (tényleges felhasználás szerint)

.

dologi kiadások: (tényleges felhasználás szerint)

.

Az elszámolás után az országos választási irodát megillető összeg:

.

Ebből: személyi juttatások: (tényleges felhasználás szerint)

.

munkaadókat terhelő járulékok: (tényleges felhasználás szerint)

.

dologi kiadások: (tényleges felhasználás szerint)

.

Az elszámolás után a megyéket megillető összeg:

.

Ebből: személyi juttatások: (tényleges felhasználás szerint)

.

munkaadókat terhelő járulékok: (tényleges felhasználás szerint)

.

dologi kiadások: (tényleges felhasználás szerint)

.

Központi kiadások

.

Helyi működési – nem normatív – feladatok támogatása,

.

Helyi felhalmozási feladatok támogatása,

.

Központi működési feladatok

.

Központi felhalmozási feladatok

.

Dátum: ................................................

P. H.

.....................................................

aláírás

Készült: 2 példányban

Kapja: 1 példányt az Országos Választási Iroda vezetője

1 példányt a BM közgazdasági helyettes államtitkár