Az Országos Választási Iroda vezetőjének

4/2003. (IV. 8.) intézkedése

a szavazóköri eredményt megállapító jegyzőkönyveknek az Országos Választási Irodához történő továbbítása rendjéről és határidejéről

 A választási eljárásról szóló 1997. évi C. tv. (a továbbiakban Ve.) 39. § (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a szavazóköri jegyzőkönyveknek az Országos Választási Irodához (OVI) történő továbbítása rendjéről és határidejéről a következő intézkedést adom ki:

1. A Területi Választási Iroda (TVI) vezetője intézkedésben szabályozza - az okmányirodai rögzítőhelyeken elvégzett rögzítést, ellenőrzést követően - a szavazóköri jegyzőkönyvek TVI-hez történő továbbítását, amely intézkedését az OVI vezetőjének 2003. április 9-én 16 óráig a 456-6519-es faxszámra megküldi. Az intézkedés kötelező tartalmi elemei:

ˇ        az okmányirodai rögzítőhely és a TVI közötti szállítás rendje, tervezett időpontja;

ˇ        a TVI és az OVI közötti szállításban résztvevő személy(ek) neve, mobil elérhetősége, a szállító gépjármű forgalmi rendszáma.

2. A TVI vezetője a szavazóköri jegyzőkönyvek beérkezését követően haladéktalanul gondoskodik ezeknek az OVI-hoz történő szállításáról.

3. Budapest főváros kerületeiben az ellenőrzött és feldolgozott jegyzőkönyveket a helyi választási iroda (HVI) közvetlenül az OVI-hoz szállítja. A feladat elvégzésének szakmai ellenőrzését a Fővárosi Választási Iroda (FVI) a HVI-ben biztosítja.

4. A jegyzőkönyv szállítmány elindításáról, a szállítással kapcsolatban felmerülő bármilyen akadályozó körülményről, rendkívüli eseményről a TVI vezetője, illetve Budapesten a HVI vezetője - FVI vezetőjének egyidejű értesítésével - az OVI vezetőjét a későbbiekben megadandó telefonszámon tájékoztatja, s egyúttal a Választási Ügyviteli Rendszerben a val2002@vur.gov címre értesítést küld.

5.  A szavazóköri jegyzőkönyvek 1. számú példányát a szavazatszámláló bizottságok által kiállított külön jegyzőkönyvekkel együtt kell az OVI-hoz beszállítani. A jegyzőkönyveket a települések ábécé sorrendje szerint csoportosítva - a szavazatösszesítő rendszer Szolgáltatás/Jegyzőkönyv átadás-átvételi jegyzék menüpontjából előállított - kísérőjegyzékkel kell továbbítani.

6. A TVI-től, illetve a fővárosi kerületektől érkező jegyzőkönyvek átvételének

- helye: BM Duna Palota Budapest V. kerület, Zrínyi u. 5.,

- általános ideje: 2003. április 13-án 01.00 órától 08.00 óráig.

7. A TVI köteles ügyeletet tartani, addig az időpontig, amíg az OVI a szavazóköri jegyzőkönyvek teljes körű ellenőrzését nem végezte el. Amennyiben az OVI hiányzó vagy az informatikai rendszerben rögzített adatoktól eltérő szavazóköri jegyzőkönyvet talál, a TVI vezetőjét haladéktalanul értesíti, hogy a hiba kijavítása azonnal elkezdődjön. Szükség esetén a TVI vezetője biztosítja az érintett szavazatszámláló bizottság OVI-hoz történő szállítását.   

Rytkó Emília