AZ ORSZÁGOS VÁLASZTÁSI IRODA VEZETŐJÉNEK

1./2003. (II.19.) INTÉZKEDÉSE

a 2003. április 12. napjára kitűzött, Európai Uniós csatlakozást megelőző népszavazáshoz szükséges névjegyzék és értesítőszelvények, valamint a választójoggal nem rendelkezők jegyzéke elkészítésének ütemezéséről, illetőleg az értesítő kézbesítéséről

A 2003. április 12. napjára kitűzött, Európai Uniós csatlakozást megelőző népszavazáshoz szükséges névjegyzék, értesítő szelvények, valamint a választójoggal nem rendelkező nagykorú polgárok jegyzéke (a továbbiakban: választói nyilvántartás) elkészítésének ütemezésére, illetőleg az értesítő kézbesítésére az alábbi intézkedést hozom:

I.

  1. A személyiadat- és lakcímnyilvántartás adatbázisának on-line (folyamatos) karbantartására figyelemmel a 2003. március 7-i 14:00 órás okmányirodai zárást kell a választói névjegyzék készítés eszmei időpontjának tekinteni. A BM Központi Adatfeldolgozó, Nyilvántartó és Választási Hivatala (továbbiakban: BM KH) ekkor elkészíti fővárosi, megyei illetékesség szerinti bontásban a személyiadat- és lakcímnyilvántartás központi rendszeréből az aktualizált adatokat.

  2. A BM KH 2003. március 7-én 20:00 órától hálózaton keresztül hozzáférhetővé teszi a Fővárosi, Megyei Közigazgatási Hivatalok (a továbbiakban: Közigazgatási Hivatal) számára a területi nyilvántartás karbantartásához szükséges állományt, azaz a 522-es karbantartó ciklusból származó Decért állományt.

  3. A BM KH a 2003. március 7-i állapotú személyiadat- és lakcímnyilvántartás valamint a választójoggal nem rendelkező nagykorú polgárok nyilvántartása alapján elkészíti a választójoggal nem rendelkező nagykorú polgárok számítógépes jegyzékét, és azt fővárosi, megyei illetékesség szerint 2003. március 10-től hálózaton keresztül hozzáférhetővé teszi valamennyi Közigazgatási Hivatal részére.

II.

  1. A Közigazgatási Hivatal a megyei VISUAL regiszter programnak a névjegyzék és értesítőszelvény készítéséhez alkalmas legfrissebb verzióját 2003. március 10-én letölti a BM KH szerveréről.
  2. A névjegyzéket és értesítőszelvényeket önállóan készítő települések részére a Közigazgatási Hivatal letölti és átadja a helyi VISUAL regiszter programnak a névjegyzék és értesítőszelvény készítéséhez alkalmas legfrissebb verzióját, amely szintén 2003. március 10-én tölthető le a BM KH szerveréről.
  3. A névjegyzéket és az értesítőszelvényeket önállóan készítő települések részére a Közigazgatási Hivatal 2003. március 12-ig elkészíti és átadja a helyi nyilvántartások aktualizálásához szükséges karbantartó állományokat, valamint a településre vonatkozó választójoggal nem rendelkező nagykorú polgárok állományát.
  4. 2003. március 10-től a Közigazgatási Hivatal, 2003. március 12-től a névjegyzéket önállóan készítő települések haladéktalanul elkezdik a névjegyzékek és az értesítőszelvények gyártását, amelyhez felhasználják a választójoggal nem rendelkező nagykorú polgárok jegyzékét.
  5. Az értesítőszelvényeket zárt borítékban kell kézbesíteni oly módon, hogy azt a választópolgár legkorábban 2003. március 20-án, legkésőbb március 27-én kapja kézhez.
  6. A Közigazgatási Hivatal az általa elkészített választói névjegyzéket a választójoggal nem rendelkező nagykorú polgárok jegyzékével együtt a helyi választási iroda vezetője részére 2003. március 19. és március 21. között juttatja el.
  7. A Közigazgatási Hivatal a 3. pont szerinti adatokat kiegészítve a szavazóköri adatokkal, településenkénti bontásban haladéktalanul elkészíti a választójoggal nem rendelkező nagykorú polgárok jegyzékét (NESZA jegyzék).
  8. Az elkészített NESZA jegyzéket a Közigazgatási Hivatal

- azon települések részére, melyek jegyzője a választói névjegyzéket nem a Közigazgatási Hivatallal készítteti, haladéktalanul megküldi elektronikus vagy nyomtatott formában,
- azon települések részére, melyek jegyzője a választói névjegyzéket a Közigazgatási Hivatallal készítteti a névjegyzékkel együtt továbbítja nyomtatott formában.

III.

  1. A 7., 9., 10., és a 11. pont szerinti feladatokat Budapest és Pest megye tekintetében a BM KH végzi el.
  2. A BM KH az adatok 11. pont szerinti továbbítása és a választást megelőző 7. nap között a választójoggal nem rendelkező, nagykorú polgárok nyilvántartásában bekövetkezett változásokat a Közigazgatási Hivatallal a választást megelőző 5., a fővárosi kerületi jegyzőkkel közvetlenül a 3. napig közli. A Közigazgatási Hivatal a változásokat tartalmazó jegyzékeket a választást megelőző 3. napig továbbítja a HVI vezetőjének.
  3. A BM KH a személyiadat- és lakcímnyilvántartás központi rendszeréből 2003. március 7-ét követően legközelebb 2003. március 28-án ad át karbantartó állományt.
  4. A BM KH az országosan összegyűjtött körzetállományok alapján 2003. március 27-ig elkészíti az elektronikus országos névjegyzék állományt, amelyről mentést készít.

Rytkó Emília