Választási információk vakok és gyengénlátók számára


Főoldal / OVB / Határozatok

Az Országos Választási Bizottság
14/2004. (4. 5.) határozata

Az Országos Választási Bizottság a választási eljárásról szóló 1997. évi 100. törvény (a továbbiakban: Ve.) 117. §ának (1) bekezdésében foglalt hatáskörében eljárva a M. T. által benyújtott népszavazás-kezdeményezés tárgyában meghozta a következő 

határozatot:

Az Országos Választási Bizottság a népszavazási kezdeményezést elutasítja. A határozat ellen az annak közzétételét követő 15 napon belül az Alkotmánybírósághoz címezve az Országos Választási Bizottsághoz lehet kifogást benyújtani. 

Indokolás

1.

M. T. 2004. április 5én népszavazási kezdeményezést nyújtott be az Országos Választási Bizottsághoz.

Az országos népszavazásról és népi kezdeményezésről szóló 1998. évi 3. törvény (a továbbiakban: Nsztv.) 2. §ában foglalt rendelkezés szerint az aláírásgyűjtő ívek mintapéldányát az aláírásgyűjtés megkezdése előtt - hitelesítés céljából - be kell nyújtani az Országos Választási Bizottsághoz. Mivel a beadványozó aláírásgyűjtő ívet nem mellékelt, a kezdeményezést az Országos Választási Bizottság érdemi vizsgálat nélkül elutasítja.

2.

A határozat az Nsztv. 2. §án, a Ve. 117. §án és 118. §án, a jogorvoslatról való tájékoztatás a Ve. 130. § (1) bekezdésén alapul.

Budapest, 2004. április 5. 

Dr. Ficzere Lajos
az Országos Választási Bizottság
elnöke


Vissza a főoldalra