Választási információk vakok és gyengénlátók számára


Főoldal / OVB / Határozatok

Az Országos Választási Bizottság
6/2004. (3. 24.) határozata

Az Országos Választási Bizottság a Magyar Vidék és Polgári Párt, mint jelölő szervezet nyilvántartásba vételének tárgyában meghozta a következő

határozatot:

Az Országos Választási Bizottság a Magyar Vidék és Polgári Pártot, mint jelölő szervezetet az Európai Parlament tagjainak 2004. évi választása alkalmából nyilvántartásba veszi.

A határozat ellen a meghozatalától számított 3 napon belül a Legfelsőbb Bírósághoz címzett kifogást lehet benyújtani az Országos választási bizottságnál. A kifogást úgy kell benyújtani, hogy az legkésőbb 2004. március 27én 16.00 óráig megérkezzen. A bírósági eljárásban a jogi képviselet kötelező.

INDOKOLÁS

1.

A Magyar Vidék és Polgári Párt 2004. március 24én, mint jelölő szervezet bejelentkezett.

Az Országos Választási Bizottság megállapította, hogy a Magyar Vidék és Polgári Párt a törvényben támasztott követelményeknek megfelel, ezért a jelölő szervezet nyilvántartásba vétele a mai napon megtörtént.

2.

A határozat a Ve. 51. §-ának(1) bekezdésén és 55. § (2) bekezdésén, a jogorvoslatról való tájékoztatás a Ve. 77. §ának (2) és (3) bekezdésén, 78. §ának (1) és (4) bekezdésén, valamint 80. §ának (4) bekezdésén, valamint 80. §ának (4) bekezdésén alapul.

Budapest, 2004. március 24.


Dr. Ficzere Lajos
az Országos Választási Bizottság
elnöke


Vissza a főoldalra